ankis blogg - reclaim the heart

Nyss hade jag en ful tanke om en annan människa...

Publicerad 2011-09-27 12:27:33 i Reclaim the heart,

...en människa som inte gjort mig någonting.
Så jäkla onödigt.
Lite högstadie-grupptryckstankar i mitt huvud.
Som om jag blev irriterad på något hos den här människan.
Och den irritationen säger mer om mig än något annat.
Den kanske avslöjar något om mig, något som ligger gömt under en sten och vänder man på stenen så kryllar det av larver och annat sånt som egentligen inte är farligt, men som som får oss att rygga tillbaka.
Stenen täcker en hemlig ingång till Dantes Inferno, de sju kretsarna, skärselden och allt det där.
Och där i den bubblande lavan trivs tanken, den onda.
Jag
är
motsatsen
till
Heliga Birgitta
ibland,
just
då.
Annars
är
jag
snäll.

Rastlös

Publicerad 2011-09-25 20:33:15 i Galleriet,

Låter mig inte stagneras utan tar fram sminket och sminkar mig till en old lady istället. Sen tar jag foton på kalaset.

Förtrycket

Publicerad 2011-09-17 13:09:46 i Qvinnan,

Jag måste liksom mata mig själv med något positivt, någon moteffekt till det här! Annars gräver jag ner mig själv i någonslags avgrund. Och jag blir så ledsen, så ledsen. Kan inte värja mig, tyvärr. Därför en stark och vacker bild från franska Elles nummer Stars Sans Fards (Stjärnor utan smink). Oretucherat, naturlig och ärligt. Varför är det en bristvara? Varför skall kvinnor skönhet manipuleras? Och vad händer när vi börjar redan som barn? Därinne i själen? Blir den stark då? Vad kan jag göra för att skapa en moteffekt? Kan JAG göra något? Kan vi gå ihop, du och jag, och göra något?

Hungrig?

Publicerad 2011-09-17 12:07:38 i Reclaim the heart,

Ska vi grilla ikväll?

Vi kan ju lägga dom i en god marinad?! Mums.

Jag funderar starkt på att bli vegetarian.
Här kan man också läsa! (Tack Mia.)
Och sen kan man kika in här. Så vi vet vad vi pysslar med.  ;)

Apropå det här med din inneboende sexualitet?

Publicerad 2011-09-11 00:33:48 i Qvinnan,

Kvinnor som är sanna mot sig själva ber mannen att ta av sig tubsockorna innan sexet? Då har man liksom sagt hur man vill ha det. Det är ungefär där gränsen går för vad hon vågar. Hon skulle väl aldrig hävda sin rätt till orgasm eller så, bara strumporna är av så är hon nöjd. Han däremot, han hävdar aldrig sin rätt. Det behöver han inte. Han bara gör det, gör det tills han blir färdig. Och då, då har hon lyckats. Drar en lättnads suck och tänker; han tänder tillräckligt mycket på mig för att komma. Jippi.

"Om du är en god människa sätt detta på din status", och annat jag inte gillar.

Publicerad 2011-09-04 18:31:17 i Reclaim the heart,När mammor på stranden (för det är oftast mammor) säger till sina barn efter att barnen har badat, att de måste byta om för att inte bli kalla i stjärten vilket i sin tur skulle leda till att man blir sjuk. Jag har då aldrig blivit sjuk av att låta bikinin soltorka på min kropp, hade också turen att slippa höra detta från min egen mor då jag var liten - kan ha ett sammanhang.

 

Kaffe som stått för länge på bryggarn. Den brända smaken gör mig besviken.Uppfodrande statusuppdateringar på facebook i stil med; "bla, bla bla, bla...om du älskar dina barn sätt detta på din status". (Och alla vet ju att vi som inte sätter det på våran status hatar våra barn).Allsång. Antar att jag saknar tillräckligt mycket självdistans för att kunna hänge mig åt denna aktivitet. Men hellre det då.Påståendet att svensktillverkade produkter är bäst. Hur vet man det? Har man undersökt och jämfört med alla andra länder då?Sallad beståendes av kall isbergssallad, kalla tomater och kall gurka. Inte alls gott. Tidigt 90-tal är det dessutom.;)Seglarmodet. Saknar fullständigt estetik, karaktär och personlighet. Ser ut att komma direkt från fabriken.
Ljusmålade naglar där färgen och resultatet liknar ett lager (eller tre) med tipex. Inte alls stiligt.
Si så där! Det var det.Den med längst datum

Publicerad 2011-09-04 18:13:22 i Reclaim the heart,

Jag är en sån som tar mjölken som står längst in i kyldisken för att vinna några dagars datum. Är inte det oförskämt? Tänk om alla gjorde så? Fy, på riktigt fy. Och jag som bannar konsumtionssamhället och allting, som tycker att vi är allt för slitiga och slängiga idag! Nej, dags att skärpa mig!

De som vill väl

Publicerad 2011-09-03 17:32:12 i Qvinnan,

Det är ett nästan sjukt inlägg jag vet. Varför gotta sig i misär? Men jag kan inte låta bli och kommer aldrig att lämna debatten om skönhetsidealen och vad de egentligen orsakar.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela