ankis blogg - reclaim the heart

Nyårslöftet

Publicerad 2010-12-31 16:54:13 i Reclaim the heart,

Okej, jag testar i år igen. Men denna gång, inga förbud, inget - "jag får inte", eller "jag ska sluta med"...Eller "jag ska börja..." Gäsp. Nej. Jag ska förstärka mitt jag och låta mina impulser ta plats istället för att motarbeta dem. Alla "tänk om jag skulle...." ska jag göra! Det kan bli fab. Och blir det inte det så kanske jag drar nytta av en lärdom. Jag ska se till att 11:an blir så rolig som möjligt. Inte grubbla så in i helvete mycket. Låt hjärtat tala högt och ljudligt och sant. Skrika om det är det jag vill. Shit, det kommer att ta plats.

Flytande kärlek

Publicerad 2010-12-30 16:53:58 i Reclaim the heart,

Polsk soppa

1-2 liter kyckling eller grönssaksbuljong

2 vitlöksklyftor

1 lök

4-5 potatisar

2 morötter

ca 5 st syrade dillgurkor eller fler beroende på buljongmängd. (Inte ättiksgurka!) Finns att köpa på hälsokostbutiker bland annat. Polsk gurka finns också på Coop och Prix till bättre pris)

2 dl grädde

 

Fräs hackad vitlök och lök. Tillsätt buljongen.......och potatisen och morötterna som är skurna i småbitar. Skär gurkorna också dem i småbitar och koka tills potatisen och morötterna mjuknat. Tillsätt grädde och ev lite av gurkspadet för mer syrlighet.

 


para dem så blir det kärlek.

Do you remember?

Publicerad 2010-12-28 21:06:02 i Reclaim the heart,

Hon var dramatisk och hade nerv och drack för mycket. Jag har verkligen inte något alls viktigt att tillföra bloggosfären denna dag. En dag som passerat utan att göra något som helst avtryck på mina sinnen. Haha, vad trist jag låter. Men sant äro att jag inte kommer att minnas denna dag, den kom och den gick.

Prata om det!

Publicerad 2010-12-27 06:46:58 i Qvinnan,

Gör det. Säg alltid något när den där rösten inom dig skriker sig hes. Man får säga hur man vill ha det. Man får göra sig påmind. Man får dra en gräns. Behöver inte låtsas. Biverkningen är bitterfitta-syndromet. Det är det inte värt, för du kommer knappast ligga på din dödsbädd och tänka; jag borde ha glömt bort mig själv lite mer.

Som jag har letat

Publicerad 2010-12-25 20:21:29 i Reclaim the heart,

Överallt har jag letat. I själen, hjärtat, fickorna och i handväskan. Men jag hittade aldrig, den kom aldrig, heller inte detta år, men det hela har ändå förflutit harmlöst. Man kan fira jul utan att känna någon som helst julstämning. Det kan vara trevligt i alla fall. Jag undrar vad den magiska julstämningen egentligen innebär? Vad är det man drabbas av då? Är det en röd känsla kantad av grönt glanspapper och sånt där änglahår som man kan dekorera granbelysningen med? Tror det.
Kate Bush

Det finns faktiskt kvinnor som hjälper till hemma

Publicerad 2010-12-22 01:12:54 i Qvinnan,


- Min fru är så snäll! Hon hjälper till så mycket hemma. Jag behöver inte ens säga till när det behövs städas och sånt, hon ser det själv och bara sätter igång!


- Jaha!

 

Men det är ganska sällsynt. Verkar det som. Snart kan vi datera med 2011, men det tycks inte hjälpa för tiden kan inte på något sätt kasta omkull Den där Guden? De flesta kvinnor har huvudansvaret för hemmet och den bajstråkiga markservicen och männen hjälper till. Hurra för männen.

 

Det var bara det!

 

 

Idol

Publicerad 2010-12-22 00:00:35 i Reclaim the heart,

Nour El-Refai.
Finaste Nours sommarprat från 09 tål att höras på igen, och igen.
Hennes kloka ord passar en kväll som denna. Just ja, tänker man.
Men vattnet stör, ljudet av kranen när jag diskar, stör.


Lyssna Här!

Hon lägger ansiktsmask

Publicerad 2010-12-18 01:08:00 i Qvinnan,

Precis som jag. Men säkert, gör hon det oftare och hela idén får på så sätt ett större genomslag.
Hon är gravid, precis som så många andra.
Har en dålig dag ibland.

Ho ho

Publicerad 2010-12-17 23:29:35 i Reclaim the heart,


En gång fick jag höra att jag är uggla för att jag har så tunga ögonlock. Känner mig mer som en människa som borde sova.

Ledigheten

Publicerad 2010-12-15 12:57:13 i Reclaim the heart,

...idag spenderas genom att sova längre än planerat (10:30), dricka te till frukost för att spara på kaffetåligheten då kafferepsbesöket förväntas anlända om en timme. På radio höres Musikhjälpen, P3's kamp mot handel med barn. De menar att barn inte är till salu. Jag håller med. Mycket bra initiativ, jag älskar P3. Tomten är död.

Remember why we do it

Publicerad 2010-12-08 13:42:09 i Qvinnan,

Det är fullt naturligt. Man måste komma ihåg det. Ingen dubbelhet till att börja med. Det är självbevarelsedrift, eller tvärtom? Men att fortsätta, är att vara ett djur som styrs av instinkter, är att glömma allt, är att sluta ifrågasätta, är att vara söt. För att i brist på att inte bli avgudad, så åtminstone älskad.

Photo 1

Publicerad 2010-12-08 13:18:42 i Qvinnan,

Så här. Jag vill fotografera kvinnor och visa hur vackra de egentligen är.

Svaren?

Publicerad 2010-12-08 11:23:53 i Reclaim the heart,

Är hönsägg en ofullbordad graviditet? Leder rutavdraget till ett klassamhälle? Var är gud någonstans? Såna frågor och så känslan av att inte kunna förlika sig med att laga en helstekt kyckling. (Jag vet, för jag gjorde det igår). Ett avfjädrat fjäderfä, ett dött alltså, skall kryddas och dränkas med smör och i ugnen förvandlas till något ätbart. Det är sånt som Maud Olofsson gör när hon inte kliar Fredrik på ryggen. Men också känslan av att vänta på något. Förresten kommer jag ge dig en överraskning när du kommer hem. Man kommer inte tro att det är sant. Som om en magisk fe varit här och viftat med sin trollpinne, så ungefär. Jag matar motivationen med kaffe och cola light.
[Aska-Tingeling.jpg]
bild

2:a advent

Publicerad 2010-12-05 08:50:03 i Reclaim the heart,

Nu har vi flyttat! Och det enda som är i sin ordning, (min hjärna inräknad) är köket. Jag sitter där just nu, med två ljus tända i väntan på jul? Eftersom vi inte hade någon adventsljusstake införskaffades en igår. På Ica Maxi. Den är ganska ful faktiskt men fyller sin funktion. Diskbänkar är låga i vissa hus för att kvinnor är kortare än män. Därför är det lika synd om långa kvinnor som det är om männen? Annars så är allt perfekt.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela