ankis blogg - reclaim the heart

Vågor, stora vågor!

Publicerad 2010-04-29 10:35:13 i Drömmarna,

Två nätter nu som jag drömt om havsvågor, stora, farliga och hotfulla men också fantastiska. Lite som om jag vill simma i dem fast att det är en fara för livet. Förr drömde jag ofta, ofta om stora vågor, en gång var de en kilometer höga! Jag minns den drömmen, svindlande. Drömmar om vatten symboliserar känslolivet. Här! Är mitt verkligen så f a r l i g t?

Jag har en köpare på gång ikväll...

Publicerad 2010-04-26 15:00:19 i Reclaim the heart,

...så jag kommer sälja mopeden. Sånt vet man bara. Man vet också om det är något man måste ändra på. Kanske något man gör, som inte alltid är så gott. Som inte alltid ger, eller sällan, en positiv konsvekvens. Handlig och konsekvens. Därför; ändrar handligen! Så blir konsekvensen en annan, en bättre sådan. Ah jag lär mig fortfarande, i en aktsam ålder av trettiotvå!

Fyrtaktare

Publicerad 2010-04-25 11:34:10 i Reclaim the heart,

Jag sitter här och väntar på att en gubbe kommer och köper min moped. EU-moppe, men vissa kallar det för scooter? Scooter? Jag vet inte om han kommer köpa den men han har en bror med sig som är expert på mopeder för att han har en motorcykel. Bara så att jag vet. Nu håller jag tummarna att det blir business, annars måste jag i princip ge bort den.

Min rädsla för fredagsmys har nått över en höjd nästan ouppnårlig.

Publicerad 2010-04-23 14:17:12 i Reclaim the heart,

Jag har en moped till salu som ingen vill köpa. Jag klappar en katt, så liten så liten, knappt märkbar. Jag väntar. Jag har en människa i mitt liv som jag inte pratar väder med, det är inte finare så, men bättre. Återigen, jag väntar på det stora miraklet. Ibland får jag en blackout och vet inte hur ett ord ska stavas, fast att jag var så bra på det när jag var arton. Då googlar jag. När jag var yngre trodde jag att jag skulle ha tre barn. Det är reducerat till ett. Ett litet enda. Kanske två. Ännu inte födda. Man vet aldrig hur saker och ting blir. För mig blev det annorlunda. Ibland vill jag rymma till Paris och strunta i allt det som förväntas av mig. Vem förväntar? Väl där skulle jag leva i en dimma, inte grå men möjligtvis rosa och jag skulle sitta i en fönsterkarm hela dagarna och se ner på folket som bär travar med böcker i sina famnar och kindpussas när de möts.  En gång om dagen skulle jag dricka café crème på caféet som för längesedan var en bordell. Man skulle ana det i väggarna, trots alla påklädda själar därinne. Jag skulle skriva på mitt livsverk. Och vi vet ju, att lägenhet mitt i Paris får man nästan alltid, nästan gratis. Det händer att jag tar en dag i taget. Min rädsla för det konventionella är patetisk, samtidigt som jag samtycker med vanlighet. Jag vill ha en balkong där jag odlar örter och dricker rosévin, ibland med dig, ibland ensam. Och solen glimmar i glaset och bländar dina ögon. Jag tror mig veta mer än jag egentligen gör, men jag hyser en respekt för gamla människor och säger helst "Ni" till dem. Jag vill måla många tavlor. Ikväll ska jag äta tacos. Om imorgon vet jag nästan ingenting. Amen.


Kan en sån här stor kopp kaffe hjälpa mig på vägen...

Publicerad 2010-04-22 08:38:55 i Reclaim the heart,

genom denna mycket intetsägande torsdag.
En torsdag precis som förra torsdagen?
Först jobbar jag i 8 timmar,
sen åker jag buss och hinner somna på vägen,
sen laga mat,
sen städa så att allt blir perfekt till helgen.
Titta på tv.
Till sist; sover. 
Däremellan (Däremellan, konstigt ord hur det än skrivs...) kollar jag facebook.
Datorn står på så jag med jämna intervaller kan uppdatera mig.
Så att jag vet.
Vad?
Facebookslivet?
Det börjar bli tråkigt.
Jag behöver förändring,
inte bara tillfällig,
men långvarig sådan.

Jaja, riktigt så platt är inte livet, det finns inslag av annat också.


Hemligheter

Publicerad 2010-04-21 15:24:49 i Böcker och andras ord,

Det gör ont i munnen och jag är trött. Som en gris? Som ska till slakt? Igår fick jag ett gäng böcker, alldeles nya var de, som ABF gav bort gratis på grund av lagerrensning. Gratis böcker stod det på en skylt med en pil riktad mot ABF-dörrs-lokalen. Jag gick in. Hade jag varit ABF hade jag sålt dem istället. En bok heter Hemligheter och innehåller 450 hemligheter som Maja Spasova har samlat in. Så här till exempel:

"Jag är blind. Och konstkritiker. Ingen har märkt nåt."

Andra Hemligheter är snuskiga och så finns det sorgliga med.

Och det kommer vara perfekt att läsa på bussen från och till jobbet. Eller på toa.


Maja ser ut så här:(bild http://www.interbib.se/default.asp?id=28694&ptid=4035)

Tillåt mig överdriva

Publicerad 2010-04-19 13:18:09 i Reclaim the heart,

Jag har ingen luft kvar i lungorna. Jag andas luften från andras suckar uppkomna av deras måndagsinspirerade tillkortakommanden. Jag andas tristessen som cirkulerar. När jag var liten var jag så liten att jag fick sitta på lärarens kateder under lektionerna, alldeles bredvid pennvässaren satt jag, du vet den där stora runda som slukade blyertspennorna. Men blev alltid så förvånad; Jag håller en udd mellan mina fingar nu, vart tog pennan vägen? Jag fick en lättare hjärnskakning varje gång någon gick fram för att vässa. Nu, nu är allt annorlunda.(
bild svt.se)

Halvsvag...

Publicerad 2010-04-19 10:31:57 i Reclaim the heart,

Efter tre timmars sömn inatt, men ändå, som om det är en svaghet att ge efter för en sådan känsla. Som om sådana jordiska tillstånd inte bekommer mig så länge själen är hel. Fast man undrar ibland var någonstans den håller till? Allra mest känns undran berättigad idag på en måndag. På en måndag efter en helg, en helg som denna, som den som just varit, men som nu är slut, för att det är måndag. Nya tag, vi tar nya tag. Ja, man fattar.

FÖR ETT ÅR SEDAN...

Publicerad 2010-04-15 14:48:59 i Reclaim the heart,

...var livet inte som nu. Ett annat sätt att leva på, att gå ut på krogen nästan varje helg. Man vill märkas. Trivs bättre nu, bättre! Med lugnet, med omständigheterna, med mig själv. Hittade dessa bilder. Dagen efter, man vaknar, och ljuset är blekt, avslöjar varje detalj.

Skavt nagellack

Publicerad 2010-04-12 10:34:52 i Reclaim the heart,

Jag vill inte ha skavt nagellack, men perfekta, röda. Inte ens ett enda mikroskopiskt hack får finnas på ytan. Men nu har jag målat över det lite skavda som trots allt uppstår när man tar sig igenom dagarna. Detta är inte ett inlägg om nagellack. Inte helt. Men känslan är, hur som helst, att jag i min illusion vill leva med så gott som perfekta omständigheter. Inte perfekt på så sätt att människor inte får vara människor. Tvärtom, det mänskliga och alla de faktorer som ingår attraherar och är ett måste för att ge dimension till allt det platta och tråkiga. Men perfekt på mitt sätt vill jag ha det.

För att allt tillslut blir vackert

Publicerad 2010-04-11 14:57:37 i Reclaim the heart,

Helgen har varit lite snorig.
Men också
matig
intressant
själslig
älsklig
glad
rund
och
ny!

Tittar man noga så ser man det lite ludna på pelargonien som har överlevt vinterns kalla krig.
Andra blommor har gjort sitt och måste snart begravas.

En vanlig dag när inget särskilt händer

Publicerad 2010-04-11 13:02:20 i Reclaim the heart,

En vanlig dag när inget särskilt händer är en psalm. Visst är jag trött och så efter en trevlig kväll igår. Men ändå, jag kunde inte låta bli att lägga märke till alla toner som ekar i det stora rummet, och i mig. Och i tanternas hår stänkte solen sitt glimmer och alla, nästan alla tog nattvarden men jag var inte fikasugen just då. Och vad gör jag där? I kyrkan? Jag har min anledning men också en annan. Och nej jag är inte religiös. Haha, som om jag ens måste förklara mig. Så känns det.

Jag läser igenom gamla anteckningar...

Publicerad 2010-04-09 13:29:52 i Reclaim the heart,

...ord skriva i ett randigt spiralblock och jag slås av det lite oprofessionella sättet, att blanda viktiga jobbanteckningar med högst privata önskningar och listor av alla de slag. I ett och samma block. Men så är livet lite grann, både fyrkantigt schemalagt och runt och insnurrat. Men ändå, hålla isär kanske vore bra. Eller inte? Nu vet jag inte ens vad jag antyder. Vad jag vet är att jag är snorig i hela systemet och nyser.

Jag sitter här

Publicerad 2010-04-07 10:41:08 i Reclaim the heart,

Det drar. Det drar i munnen, i tänder och käkoperationsgummisnoddar. I rummet, i kroppen och mest i tankarna. Jag fryser. Jag jobbar. Fingrarna trycker på tagenter så det blir ord. Ord som måste skrivas så att folk vet. Men allra helst vill jag vara på en varm plats med han jag tycker om. Äsch, strunt i platsen. Men med han jag tycker om, viktigt, inte strunta i det. Jag är redan hungrig och det är 100 år kvar till lunch. Hur förhålla sig? Jag föreställer mig pannkakor med blåbärssylt och grädde. Fluff.

Letar

Publicerad 2010-04-04 09:55:54 i Reclaim the heart,

Idag är det Påskdagen. Jag letar efter något viktigt. Det händer att jag finner det jag letar, igår kväll till exempel. Det är en extraordinär känsla! D e t  ä r  när all rastlöshet har runnit av mig och jag är helt nöjd med att bara vara. Inget mål i sikte, inget överträffa mig själv i det jag gör och inget av att göra 11 saker samtidigt. Ne, fokus och ett alldeles skönt lugn. Mer sånt tack.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela