ankis blogg - reclaim the heart

Äntligen bara jag

Publicerad 2009-05-29 20:35:10 i Reclaim the heart,

Oh herre gud sommaren
har kommit,
vi får tropiskt värme och alla blir runda
och glada i tanken!
I morgon kommer något spännande att hända,
men nu vågrätt i soffan
med godis och television.
Tänk, jag har nästan glömt hur
man får glöd i lådan och ännu
mindre minns jag hur en fjärrkontroll fungerar.
Nu dansar en pojke så fantastiskt att jag måste sluta skriva.

Så här var det

Publicerad 2009-05-28 22:05:50 i Reclaim the heart,

Sen går man hem och minns den här textraden som slutar; "och solen alltid skina på ditt ansikte...", visst minns du M? Ja, du minns för det var du som skrev den en dag för 10 år sedan. Någon har öppnat fönstren mot gatan, fasadernas överkropp är täckta av ljus och i ett stort fönster med nedragna persienner står en liten prydlig dam och håller i en handväska. Mina axlar värker och jag tänker att det enda botet måste vara att bli kär. Nu ska jag leta!

Omväg hem

Publicerad 2009-05-28 21:45:31 i Reclaim the heart,

Egentligen var planen, eller tanken i alla fall, att gå hem och äta yoghurt inköpt från coop men jag lockade in mig själv på en restaurang och satt i solen, träffade vänner på en brygga bland sjöbodar, försökte hålla ögonen öppna men som du ser, de är trötta.

Jag fick en impuls och jag tog den

Publicerad 2009-05-27 08:17:58 i Reclaim the heart,

Det började regna igår, precis när jag för en gång skull hade bestämt mig för att se en film. Vilken tajming! Men stressen som våldfört sig (ja starkt ord men så känns det) på mig hela dagen fanns fortfarande i min kropp och jag vet, jag vet att natur är det enda som faktiskt kan avhjälpa känslan av att bli strypt av stress. Därför; jag gick ut på bakgården i bara morgonrocken och stod där mitt i regnet. Grannarna ringde varken polisen eller psyket. Tack. Sen såg jag filmen; Inga tårar med Persbrandt.

Helt frivilligt har hon bosatt sig i rännstenen.

Publicerad 2009-05-25 20:30:23 i Reclaim the heart,

Antagligen för att hon är trött på parkernas överlagda miljö och för att här i skuggan får hon vara ifred. Slipper tjattriga systrar och bröder och trivs där ingen ser henne. Själv tog jag mig både tid och möda sittandes på knä med mobil-babyn i högsta hugg för att fotografera henne, lutad i skuggan av denna byggnad som faktiskt, nästan komiskt nog, råkar vara en begravningsbyrå.

Måndag

Publicerad 2009-05-25 08:07:12 i Reclaim the heart,

Så trött att jag kan vika ihop mig själv till ett kortspel med bara jokrar i leken, men ute skiner solen och lungorna är tankade med den friskaste försommarluft och håret är, enligt traditionen så här års; blonderat! Här är bild med glass runt munnen i bussen, tjolaa.

Always the hours...

Publicerad 2009-05-24 11:39:55 i Reclaim the heart,

“To look life in the face, always, to look life in the face, and to know it for what it is...at last, to love it for what it is, and then to put it away.”
Världens bästa film...

Har vi inte en fantastiskt frihet?

Publicerad 2009-05-24 10:18:11 i Reclaim the heart,

Ja, vi kan välja att uttrycka oss genom mönster, färger och våra ben. Som jag och B , röda strumpor och leopardmönster tights och se hennes handväska, hur mycket ryms inte där egentligen? Ett helt universum, det är ju magiskt, sadelvärmare, deoderant, de nämnda strumporna, tandborste och mer! Nu är Stadtshotellen, signumet och centrumet för många småstäder, så hårt drabbade av den finansiella krisen att de väljer att hyra ut rum per femton minuter!!

TROLSKT

Publicerad 2009-05-24 10:08:46 i Reclaim the heart,

Kanske att Hälsingland är det vackraste landskapet trots allt och då menar jag inte den raggarkultur som har koloniserat sig här genom tiderna men jag menar landskapet. Tack och lov mötte jag ingen älg då jag susade fram mellan skog och mark utan endast magiska dimmor och dansande älvor kom i min väg och dessa kan man köra rakt igenom.

Jag är giftig

Publicerad 2009-05-23 15:41:43 i Reclaim the heart,

Tiden är för knapp för att laga mat resonerar Anki och effektivserar livet med att äta mat som någon annan lagat eller mackor, men det ter sig för det mesta som slöseri med tid att bre dessa och värst av allt är sedan att bemöda sig med att diska osthyveln och övrigt utstyr, att alternativt låta disken vänta i några timmar eller till nästa dag kommer helst inte på tal. Därför behöver jag en matglad man (jepps det skrev jag) att laga mat till. Jag lagar maten, vi äter, han diskar. Eller; han lagar maten, vi äter, han diskar. För så här kan det banne mig inte fortsätta?
( FYI: cola light i glaset, ej drink.)

Life is pretty, bella, bellissmo!

Publicerad 2009-05-22 18:59:09 i Reclaim the heart,

Ja vi kan känna att det doftar av loooooooooove in the air och att det är nuuuuuuuuu alla blommor slår ut! U better stirra på dem tills de frågar dig om du ätit glossoppa till middag and the answer is, nej men jag just love u flowers dårå och jag vill göra vin av Er som skall drickas i kristallglas så man ser skimmret i solen. (I vita byxor in the background is the mama.)

cake on cake on cake

Publicerad 2009-05-21 22:25:18 i Reclaim the heart,

Tårta på tårta på tårta, jag orkar inte hur ska jag orka den sista tårtbiten när jag redan är mätt? Finns det mer kaffe? Om jag vil ha vin? Ja tack, vitt tack, men jag är för mätt för att röka en festcigarett. Problemen här i i-landet tornar upp sig särskilt när man är på femtioårskalas. "Jag är för mätt" och "Guuuuuuuuud va mätt jag är, jag får ångest". Amen.
Slaktade kalorier.

En dag och mina tankar

Publicerad 2009-05-21 12:02:52 i Reclaim the heart,

Jag måste skriva ner så jag inte glömmer,
inget att skriva på inom räckhåll,
river upp valsedelkuvertet
och använder röstkortet till att ta notiser på
disktrasor
blommor
choklad
De två sista för att någon levt i femtio år.
Torkar fettfingrar från min Nokia
och funderar på hur det skulle vara
att vakna upp i Berlin.
Längtar, men till vad?
Berlin? Nej inte det heller.
Sedan ringer B och undrar
vad Jesus egentligen gjorde
tiden mellan han återuppstod
och den dagen han flög upp.
Jag garvar och säger;
B, han chillade.
(bilden föreställer mig i Berlin)

Dessa blommors uppsyn säger mig något.

Publicerad 2009-05-20 23:36:45 i Reclaim the heart,

Så är det varje gång jag passerar penséer i min väg. Ibland har jag lust att ta en bild, andra gånger inte. Men de är väldigt fotogeniska och ser nästan ut att vilja ta betalt för att man porträtterar dem även om det bara är med tre komma två pixlar i mobilen. De får mig faktiskt att känna mig lite som en paparazzi, som om jag med kameraran gjort ett övertramp.

Jag orkar inte detox mer

Publicerad 2009-05-19 19:51:10 i Reclaim the heart,

Nu blåser det orkaner av förändringar och jag ska fanimej städa som fan för att göra av med den sista lilla droppe energi som fortfarande pärlar runt i mig. Sedan skall jag sina i säng med spända dator-infekterade axlar och drömma långa drömmar om någonstans bortom regnbågar och blommor. Tänk att jag inte ens kan förmå mig att leva tre dagar i en detoxande diet, ja jag tänkte nämligen att det nog var sunt med tanke på den senaste tidens osunda livsstil. Men icke! Kvällens jag-måste-ha-mat-nu-middag bestod av makaroner och smält ost eller som man säger over there; mac and cheese. Så vitt jag vet är det inte en dugg utrensande...What to say other then; this detox shit aint nada for me!

Jag har rosa deco på tandställningen nu.

Publicerad 2009-05-18 20:24:35 i Tandställningen,

Alltid något ju. Alltid något när man är så trött att ens äta verkar jobbigt, ja nu blir det ju inte tal om äta förresten. Rälsen är åtdragen och jag kan se fram emot några dagars lättflytande. Jag är för gammal för detta, men tur har jag som har en väldigt snäll tandläkare (eller tandreglerare kanske vi ska kalla henne för) som förstår att man vill ha rosa fast man är trettio, kanske just därför? Tack Syliva! Hennes assistent lägger sin hand på min axel när jag ligger där i stolen, jag antar att hon känner hur spänd jag är. Men le till världen och den ler tillbaka. Den ler garanterat tillbaka när man har räls! Du borde testa, ha!Där skuggor dricker te

Publicerad 2009-05-16 02:27:01 i Reclaim the heart,

kan inte sova måste hitta texten till där skuggor dricker te snälla älskade hjälp mig upp för trappan till det glädjehus där skuggor dricker te så går den någonting okej nu har jag visserligen te men inga skuggor för då hade jag somnat lättare tror jag men undrar vad ska man göra när det snurrar i mitten av kroppen som en cd-skiva som går amok i en gammal spelare från 90 talet men kanske att något händer just nu som bidrar till min avsaknad av nu är jag trött jag somnar för det är ju just det jag inte gör. prövar snart igen. gonatt.

På promenaden

Publicerad 2009-05-14 21:14:43 i Reclaim the heart,

alla först på promenaden så satt a och b, alltså jag och hon, i solen i ett litet bås målat i rött med utsikt över konstgjord sjö i staden.
sen kom en qvinna med 2 hundar av blandad stamtavla som om det skulle spela någon roll, men ändå frågar man, vad är det för ras? ägarinnan av de raslösa var medlem i hundsekten och visste inte att liv existarar också utanför den.
sen efter rundgådd sjö och farväl b, vi hörs till helgen och ja då ska vi ha picknick om luften är varm, kommer en kille och är mycket full, tar foton på allt i sin väg, också på mig och jag undrar vart hamnar jag nu?
i den container jag fann en antik spegel och vas i femtiotalsmodell för några dagar sedan fanns inget kvar.
grannen har hissat den svenska fanan, det liknar ett vykort, ni vet; blå himmel, hus, flaggstång och så alla dessa måsar som man inte kan höra på vykortet men i verkligheten.

AUDIT

Publicerad 2009-05-14 19:32:50 i Reclaim the heart,

tänk dig att du blir auditerad, stekt av två gubbar, en kort och en lång, som sätter dig på en stol och grillar dig med extra grillolja och bensin som det antändbara, synar i sömmarna, granskar, vinklar, vänder upp och ner, och ta mig fan manipulerar!! Dom är våra stora uppdragsgivare på jobbet som ser efter att vi följer alla miljader proccesser, jag klarade mig, trots att kvinnlig list inte hjälpte mig ett spår, eller gjorde det? men svar på tal gjorde, det gick till och med BRA! Nu sitter jag med huvudvärk, med sol in genom fönstren, med ovattnade blommor, med mysbyxor, med torsdagkväll, med öl.

Jag vet varför det regnar idag

Publicerad 2009-05-13 19:11:41 i Reclaim the heart,

För att just nu i denna stund är det glädjetårar som himlen över stan vattnar oss små människor med och det skulle inte förvåna mig om det ska firas med trumslag bland molnen också, eller som vi säger; är det åska på g? Händer det ibland att du ser in i två mycket visa ögon och du därmed känner dig fångad i en återvändsgränd? Turligt nog finns kanske en stege till hands så du kan gripa tag i den och klättra uppåt och där är du nu, mitt i regnet. För du kan ju inte bli ståendes stirrandes och förvirrad. Jag lägger upp en hittad bild som beskriver känslan ganska bra.

Till mina bussresenärer

Publicerad 2009-05-13 08:01:58 i Reclaim the heart,

Jag var avundsjuk på er som satt på solsidan i bussen i morse. Jag satt på den kalla sidan, i skuggan. Och inte somnade jag och heller inte kom någon och satte sig bredvid mig. Damen med den gula jackan och hårfästet som syns genom håret var inte med oss idag, hon som i två dagar i rad suttit bredvid mig och liksom jag, sovit en stund då och då på den sjuttio minuter långa färden genom den vansinnigt vackra landskapet som i alla vinklar liknar reklamen för grumme tvättsåpa, du vet, gröna skogar, röda hus, berg och ängar. Men däremot har en annan pikant dam gjort oss sällskap; med alltid lika omsorgsfullt målade läppar och femtitalslockiga hår sitter hon allra längst fram, ja näst efter våran kapten då såklart, våran kapten; chauffören.

Om den här dagen vore musik

Publicerad 2009-05-11 19:04:43 i Reclaim the heart,

så börjar den som en hackig technoskiva och allt känns nästan okontrollerbart, i alla fall det faktum att det första jag tänker på är OM och OM och OM detta skulle hända på jobbet, sen övergår den i en enformig poplåt för att faktiskt avrundas med en känsla av klassisk musik, tänk det ska inte mer till än några glada leenden. Men där i mellan en fråga från min egen far, du fyller 30 i år va? Han om det och jag om mitt och så min egen stolthet att jag i alla fall i de små situationerna kan använda stora ord och se hur också den gråaste sten faktiskt glimmar om bara man låter solen skina på den.

Köpstopp inte köpsnopp

Publicerad 2009-05-10 12:44:05 i Reclaim the heart,

Nu är trettioårskrisen förbi och den har manifisterats ett oräkneligt antal gånger, men det kan också vara något annat, kanske bara en del av mig. Nu har jag glidmedel på händerna tror jag, för pengar slirar sig ur mitt grepp, jag kan inte hålla fast i dem, de glider ur mina händer och när den vinden väl har fattat tag i mig finns det inget stopp, jag funderar seriöst på köpstopp i en månad. Nu är jag trött så trött att jag tror min hjärna faktiskt liknar gelé, så känns tankarna i alla fall.

Jag tycker om er alla

Publicerad 2009-05-10 12:27:24 i Reclaim the heart,

Den här bilden är snodd. Det finns så många blommor i olika färger och jag vill plocka alla det är så jag ser det. Men vissa kräver att man vattnar dem, jag undrar finns det självgående blommor?

Merci bien

Publicerad 2009-05-07 22:09:18 i Reclaim the heart,

tack e för att jag har fattat nu vad det går ut på och att man helst ska äta ekologiskt odlade varor, förresten vet du? det finns gubbar som säger att det inte gör någon skillnad.


de fattar nada.

Jag vänder ryggen åt dem vill inte coacha dem
ställa dem frågor
som de har svar på.


Robert jag tror på Dig.

Publicerad 2009-05-05 22:10:50 i Reclaim the heart,

Robert låt mig ha mina tankar ifred nu, du ifrågasätter hela mitt vardagsrum och alla verkliga människor jag delar buss med från och til jobbet du finns i min teve och runt oss du är inte en illusion. Snart tror jag på dig. Du kommer in i rummet, lägger ut texten och vill sälja din box. Men Robert jag tackar nej, trots allt. Men säg mig, kan man använda den till annat? Jag saknar en skohylla till mina finaste skor.
WISLAWA SZYMBORSKA

Publicerad 2009-05-02 09:00:52 i Böcker och andras ord,

Klockan fyra på morgonen

Timmen mellan natt och dag.

Timmen mellan mage och rygg.

Timmen för dem som är trettio.


Timmen som är utrymd under tuppars galande.

Timmen då jorden icke känner oss.

Timmen då det blåser från släckta stjärnebloss.

Timmen då tänk-om-det-inte-finns-något-efter-oss.


Timmen tom

Intig och stum.

Alla andra timmars botten.


Ingen mår bra klockan fyra på morgonen.
Mår myrorna bra klockan fyra på morgonen

är de att gratulera. Vi väntar på klockan fem, om nu livet skall gå vidare.

//W.SÄr från Polen och fick nobelpriset i litteratur 1996.

Jag demostrerar!

Publicerad 2009-05-01 11:33:08 i Reclaim the heart,Mot att några gubbar vill lägga ner BB i min stad Hudiksvall, mot att vissa människor har en dålig inställning till nästan allt, mot att automat-kaffe smakar gift, mot sömnlösa nätter, mot människor vars synfält påminner om långa plaströr, mot omännskliga orättigheter, mot dålig reklam, mot kackerlackors lömskhet, mot fyrkantiga tankar för jorden är rund, det är bevisat.


Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela