ankis blogg - reclaim the heart

Utdrag

Publicerad 2012-04-30 10:19:54 i Reclaim the heart,

Ned faller regnet spolar spindeln bort
Upp stiger solen torkar bort allt regn
Imse vimse spindel klättrar upp igen
jodå

alltid upp igen..."att förhålla sig".

Publicerad 2012-04-18 21:51:34 i Reclaim the heart,


När jag googlar är det denna bild jag får upp som första förslag. Det passar bra in i min tanke, som en pusselbit i spel. Den pusselbit som saknas. Jag kan alltid välja. Det finns många vägar att gå. Eller så kan jag "förhålla mig". Jag gillar inte "förhålla mig". Jag gillar att skapa och trivas i det man skapat. Det jag skapar. Mitt öde, med mina penseltag.

Besvärjelse

Publicerad 2012-04-18 21:14:09 i Tvillingarna,

"...Och det kommer att bli tjat, och vi kommer säga nej
Du kommer smälla i dörrar och skrika: ”jag hatar dig”
Det blir många hårda ord när du sätter oss på prov
för att se om vi står kvar
Vi kommer älska dig då."

/Oscar DanielsonPrecis så Anna och Ingrid.

Jag ska tatuera in MILF i pannan

Publicerad 2012-04-15 11:44:41 i Tvillingarna,

 
Verkligheten. Den där när man inte hinner. Slagfältet i köket som en påföljd. Jag. Jag mitt i slagfältet, den största krigaren av dem alla. När man tar med sig babysittern på toaletten för att inte riskera att den vakna bebisen väcker hon som äntligen sover. Hon som är hård i magen. Stackarn. Och så sitter man där, öga mot öga med en vaken som också börjar bli trött. Jag på toaletten, hon i sittern. Vänta lilla söta du, mamma ska bara sitta här i ungefär 2 minuter till, det kan jag väl få? Här ta en tub med handkräm och lek med den. Jag vill hinna torka mig innan jag lyfter upp dig. Och tvätta händerna. Deal? När tid är det dyrbaraste man kan ge mig så lär man sig värdesätta nya saker i livet. Jag värdesätter mig själv på ett helt annat sätt nu, och solen och samtalet, när det kan få flöda fritt i några minuter. Jag skulle aldrig klara detta utan kaffe och mina rika fantasi. Jag ska tatuera in MILF i pannan, det ska jag.

Godmorgon

Publicerad 2012-04-14 18:01:23 i Qvinnan,

Är det bara jag som är så ofantligt trött på det manipulerade och hårlösa kvinnoideal som cirkulerar i tid och rum likt envisa myggor en natt i juni? Är det bara jag frågar jag? Som undrar? Vart tog vettet vägen? Vart tog människosynen vägen? Eller ska vi vara människor med ett tillägg av INTE. Ska vi? Va? Jag är trött på den pådyvlade skammen i att vara född till kvinna. Det borde vara det enklaste som finns. Men det är det inte.

Vad ser vi på bilden?

Publicerad 2012-04-08 11:27:39 i Tvillingarna,

Hörnet av en tv-bänk, två bytta blöjor, brunch (korv, ägg och en uppstekt torr bulle efter detta tips.) Och kaffe, en stor kopp, salt och en oläst bok och just ja; Anna och Ingrids första påskägg, en gåva från deras underbara farmor, innehållandes två scarfs. Vi ser inte den trötta mamman på bild, den trötta men tacksamma, som tar vara på stunden när de små sover. Men jag är högst närvarande.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela