ankis blogg - reclaim the heart

Retuschering för då blir vi glada allihopa, allihopa...

Publicerad 2011-10-28 12:41:30 i Qvinnan,


"I do not look like that and more importantly I don't desire to look like that."

sa Kate Winslet efter tidningen GQ's grova retuschering av hennes kropp.

Och ja man fattar vad hon menar. Så här är närmare verkligheten. GQ ville bara göra om Kate innan hon kunde vara Kate? Eller ta bort lite av Kate så hon lättare kunde vara den Kate egentligen är? Och sånt fattar vi ju. Det finaste är ju när människor får vara den de är, tycker ju alla? Hmm. Förklara för mig igen, jag har glömt bort, varför retuscherar man nu igen? Blir läsarna glada då?

Is this the happiest she'll ever be about her appearance?

Publicerad 2011-10-27 20:20:06 i Qvinnan,

Svar Ja. Om samhället ska överleva. Det samhälle vi har skapat. Där den gud vi tjänar kallas Pengar. Mammon. Det där stora monstret som äter pengar och din självkänsla. Grejen är, att matar du monstret så växer det. Sen kvävs du och dör. Nej men seriöst, ju mer skit du matar din hjärna med: för fet, för ful, för cellulitig, etc, etc, desto snabbare dör du faktiskt. Inombords alltså.

Herbata

Publicerad 2011-10-23 12:38:24 i Reclaim the heart,

Jag tror möjligtvis att jag har skrivit om polskt te förut. Men ändå. Te i Polen, mitt födelseland smakar så vansinnigt gott! Det är svart och starkt och ofta lägger man en skiva citron i koppen glaset (!), socker om man vill. Saknar förresten inte bara smaken av polskt te - saknar Warszawa, att gå runt i gamla stan, åka spårvagn, vet inte ens om den finns kvar och har inte åkt tunnelbanan där, nunnorna som man kan stöta på titt som tätt, kyrkorna, katedralerna, ikonerna, folket, duvorna, doften, maten, språket. Det är snart 15 år sedan jag var där. Känns lite sorligt!


Stare Miasto Warsaw

Hur tror man på Gud och allt det där?

Publicerad 2011-10-20 19:45:59 i Reclaim the heart,

Det brukar jag fundera på ibland. Senaste dygnet har varit en hjärtvirvel av förtvivlan skapad av mig själv. Antar jag. Som att slita hjärtat ur kroppen och lägga det i frysen, sen tina det i micron på allt för hög värme. Det blir hårt i kanterna av det. (Gör inte det!) Sen in i frysen igen. En oro så fundamental att hela jag förvandlas till ingenting, till en dimma, till kokande vatten. Men nu, nu känns det bättre igen. Tack.

Har jag fel?

Publicerad 2011-10-18 15:27:45 i Qvinnan,

Det känns precis som om att varje gång jag eller någon annan statusradar om något som har med jämställdhet/feminism så gillas det och kommenteras enbart av kvinnor. Kvinnor som själva vet. Slump? Nej, såklart inte. Varför skulle den stora klumpen män (ja, jag buntar ihop dem) stötta något som de tror hotar dem själva? Varför? Bara min tolkning eller har jag fel kanske?

Eld, eld, eld.

Publicerad 2011-10-12 09:35:32 i Drömmarna,

Ett annat mycket tydligt element. Det brukar röra sig om vatten, om vågor. Men inatt det motsatta, elden. Drömmen var så stark och tydlig att jag till och med kände lukten av elden och av röken. Trots att jag bara var akttagare (av en eld som jag aldrig lyckades se) så var den var inpräntad i huden och håret. För att inte säga själen.


Snyggt

Publicerad 2011-10-07 11:15:39 i Qvinnan,


A while back, at the entrance of a gym, there was a picture of a very thin and beautiful woman. The caption was "This summer, do you want to be a mermaid or a whale?"

The story goes, a woman (of clothing size unknown) answered the following way: 

"Dear people, whales are always surrounded by friends (dolphins, seals, curious humans), they are sexually active and raise their children with great tenderness.
They entertain like crazy with dolphins and eat lots of prawns. They swim all day and travel to fantastic places like Patagonia, the Barents Sea or the coral reefs of Polynesia.
They sing incredibly well and sometimes even are on cds. They are impressive and dearly loved animals, which everyone defend and admires.

Mermaids do not exist.

But if they existed, they would line up to see a psychologist because of a problem of split personality: woman or fish?
They would have no sex life and could not bear children.
Yes, they would be lovely, but lonely and sad.
And, who wants a girl that smells like fish by his side?

Without a doubt, I'd rather be a whale.

At a time when the media tells us that only thin is beautiful, I prefer to eat ice cream with my kids, to have dinner with my husband, to eat and drink and have fun with my friends......

Jag har inte så mycket att göra, jag bara längtar!

Publicerad 2011-10-03 12:13:45 i Tvillingarna,

Det mesta är förberett. Visst saknas det lite saker och så, men det allra viktigaste finns och FANNS redan från början. Den här enorma kärleken jag redan känner, hur hjärtat kanske brister och svämmar över! Det är häftigt, jag kan ana hur kapabla vi är att älska när det verkligen gäller! Nu är det ungefär 4 veckor kvar tills de kommer, våra små tjejer! (Räknar inte med att gå 40 veckor.) Jag fattar det inte, men snart har jag er i min famn!!!

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela