ankis blogg - reclaim the heart

Dagens avlopp

Publicerad 2012-02-21 16:30:40 i Qvinnan,

Rydbergs misslyckas fatalt i sitt försök att vara framåtsträvande när de försöker sälja sin äckliga halvfabrikatsås med hjälp av en kurvig kvinna utklädd (???) till sjöjungfru. De tänker säkert; vi är så modiga som använder oss av ett kurvigt objekt. Jag tänker; ni är ett avlopp.

Jag är glad att jag inte är 14 idag

Publicerad 2012-02-18 23:16:15 i Reclaim the heart,

Att riva av halva godispåsen och göra den halv var en företeelse i tiden för ett antal år sedan. Lite som att vara tjej i början av 90-talet och dra in händerna i tröjärmarna och gå en aningens framåtlutad. Ett slags förminskade av sig själv. Det var tidstypiskt då. Eventuellt plånkan i jeansfickan där bak. Och Levis skulle det vara, annars var man en tönt. Stackars alla ensamstående mammor den gången som tvingades ruinera sig själva varje gång deras döttrar ville ha ett par jeans. Det gällde livet. Crocker var döden.

Förr rev alla coola godispåsen till lämplig storlek. Nu gör ingen det. Lite som med tröjärmarna.

Idag finns det mer effektiva sätt att förminska sig på. Kanske genom att lägga ut bilder på på en "hot or not"-sida och låta kåta gubbar (och andra tjejer med dålig självkänsla) sätta betyg på bilden som ofta föreställer en tjej med putande läppar, pushade bröst, skuret etapphår och uppspärrade ögon i ett försök att se lite oskyldig ut??? Bilden, tagen med en mobilkamera ur snyggvinkeln ovanifrån. Jag ser till och med upp till dig ditt slemmo. Skala 1-10. Du bestämmer. Jag hoppas.

Min självkänsla, i din hand.

Nu vet jag!

Publicerad 2012-02-14 22:31:45 i Qvinnan,

Jag kommenterade Linus Fremins inlägg med att det är skönt att han som MAN ger sig in i detta ämne, men att jag, genom att tycka det, ger svar på något annat. Utan att riktigt komma på vad det är jag ger svar på? Nu vet jag. Genom att som man ta ställning mot till exempel objektifierande av kvinnor så ställer man sig utanför den klump som objektifieringen från början riktar sig till, (männens ögon) OCH därmed säger man sig vara en klok varelse som kan tänka alldeles själv och som inte vill vara en del av förtrycket. Bra. Därför får man extra kred från mig om man är av manligt kön och visar intresse i frågor som handlar om kvinnor. Eftersom kvinnor lite mer automatiskt är på sin egen sida. Fast egentligen, i grund och botten, borde vi sitta i samma båt allihopa. Mänskligheten liksom.

Alla Stjärtars Dag!

Publicerad 2012-02-14 21:37:13 i Reclaim the heart,

På dagen irriterad, en smula föraktfull och hämndlysten utan att veta varför och cyniker. Tänker; alla hjärtans dag är en kommersiell skitdag starkt hypad av kapitalismens sändebud. Skratt! Det där skrev jag mest för att tillfredställa mitt formuleringsbegär. Och tro mig, det är starkt begär. Hur som helst, alla Hjärtans dag, en marknadens dag tänkte jag, en marknad full av white trash-nallar och tråkig choklad, för att inte tala om rosor. Tills de stod där, på köksbordet när jag kom hem. Rosorna. Vackra, näpna och oporriga. Tack, jag älskar Dig med.

Lilla vackra Anna

Publicerad 2012-02-12 01:02:11 i Reclaim the heart,

När min kära mamma visslar på en sång, och det går hon ganska ofta, får hon det att låta som en vårdag efter kriget. Det är med en slags god TRO och en smula vemod, och faktiskt ett litet vibrato, som hon bringar fram den där känslan i mig. Senast var det sången Lilla vackra Anna som blev visslad istället för sjungen när hon vyssjade vagnen för att få dem att sova. Så mycket känsla, så vackert.

Värmen

Publicerad 2012-02-08 13:15:30 i Reclaim the heart,

Aldrig förr har jag längtat så innerligt till värme och ljus, till bar asfalt, fågelkvitter och utomhuskaffe! Bilder från mobilen, förra sommaren.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela