ankis blogg - reclaim the heart

Skrivbordet

Publicerad 2010-06-28 19:05:23 i Reclaim the heart,

Det är här jag gör mina statusuppdateringar.
Och googlar recept, symptom, livsstilar, tv-tablåer, åsikter och wikipedia. Och skriver prettopoesi.
Så har man täckt in det mesta.

Flest blad vinner

Publicerad 2010-06-28 18:45:20 i Reclaim the heart,

Ibland måste man rensa bland sina pelargonier.
De tenderar att överdriva annars, i sitt sätt att breda ut sig.
Har ingen känsla för att nu räcker det. Som om de hade ett begär de inte kunde stoppa eller flest blad vinner.
De aprikosa är inte pelargonier, utan som synes rosor. Från finaste.

Illa - jag mår illa

Publicerad 2010-06-22 16:54:39 i Reclaim the heart,

Bara just nu i några sekunder. Det går över snart och jag cyklar hem från jobbet och väntar på att bilhandlaren ska ringa och säga; du den hann bli färdig idag, du kan hämta den nu. Jag äter lax till middag tillsammans med min pojkvän och sen hämtar jag bilen. Men så kommer det inte bli för han ringer först imorgon. Annars? Det mesta är omvälvande och hela livet står på en spets, men ändå är allt precis som vanligt.

to do

Publicerad 2010-06-18 11:04:56 i Reclaim the heart,

jobba,
städa,
laga mat,
betsa bord och stolar,
vänta,
inget mer,
hoppas,
fundera,
och helst läsa,
har inte ens läst färdigt Kinesen av Henning Mankell - började på den i januari, hopplöst ?, men jag ska ändå

Ja, jag vill ha dig för evigt

Publicerad 2010-06-14 11:24:23 i Reclaim the heart,

Jag vill absolut framföra min önskan om blå himmel och strålande sol den 19 juni. De ska ju gifta sig för tusan! Jag är mot monarki som fenomen i samhället och har ingen önskan om att själv gifta mig. Cynismen sipprar i mig som ett gift, i små doser men dock gör den sig påmind i mångt och mycket. Bröllopsfantasier innehållandes vita klänningar, bröllopsvalser, och ja - jag vill ha dig för evigt har bytts ut mot en lite trist vision om äktenskapet. Vad står det för? Och varför? Vit klänning? Kyrkan? Kvinnofälla? Ibland saknar jag min lite mer romantiska sida som trodde på livslång kärlek som någon slags mening med livet, ibland inte.

bild: aftonbladet.se

Sprickan i taket

Publicerad 2010-06-11 16:56:40 i Drömmarna,

I taket i köket uppstår en spricka som ser ut att vilja klyva det i två delar. Vi sitter vid köksbordet alldeles under. Sprickan blir större och större och tillslut kraschar det och hela taket landar i golvet. Just det momentet går på ca 10 sekunder. Vi har räddat oss själva och jag får en telefon i min hand. Ring 90 000 säger någon. Jag hinner tänka att numret numera, och sedan länge, är 112.

Sen vaknar jag.

Startar dagen och arbetsdagen som nu snart är slut. Jag ska cykla hem och kan inte släppa tanken på denna mycket märkliga dröm. Vad vill den säga? Himlen öppnar sig? Eller tvärtom? Är allt utom kontoll? Vad kommer krascha?


Up in the air

Publicerad 2010-06-10 11:42:27 i Reclaim the heart,

Såg den igår kväll. Betyg? En trea. Förutsägbar och gammalt och slitet all-american-budskap. Gift dig annars dör du. Men utöver det, en trevlig film. När jag vill läsa om skådespelarna som för mig är okända (utöver Clooney såklart) verkar den viktigaste information vara att att en av dem använde en bodydouble, alltså en kropp stand-in, i en naken scen. Spännande.

"Bästa hämnden är att leva väl"

Publicerad 2010-06-10 10:30:37 i Böcker och andras ord,

Läste det någonstans alldeles nyss! Mycket riktigt. Inte för att hämnd i sig är något att sträva efter. Men man fattar grejen...huh? Idag är den vackraste av dagar och vi kafferasar ute i solen. Jag älskar att jobba när solen skiner! Och by the way, jag har ingen att hämnas på, men vill leva väl ändå. Vilket osammanhängande inlägg!

Du sköna

Publicerad 2010-06-08 09:30:56 i Reclaim the heart,

Åh vad härligt det är helt plötsligt och jag ser möjligheter jag inte trodde fanns! Nu kanske vi flyttar ut på landet någon gång, i alla fall någon gång i framtiden och då blir vi såna där härliga lantmänniskor som storhandlar en gång i veckan och äter frukost på terrassen! Hälsingland, mitt landskap är fantastiskt vackert! Vi har blåa berg och gröna dalar, böljande sommarängar, djupa granskogar, sötvattenssjöar och så havet så klart!

bild

Te i bersån

Publicerad 2010-06-06 12:39:25 i ,

Jag kallar det för bersån, bakgården där jag bor. Jag bor alltså i en bakgård.
Och äppelblombladet som landade i tekoppen fick en aura av solglimmer,
ser nästan ut som amatörmässig photoshopping.

Enligt mig

Publicerad 2010-06-02 16:01:40 i Qvinnan,
robyn
juliette lewis
audrey tatou
diana
audrey hepburn
ellen degeneres
isabella rosellini

Detta är stil. Rent, snyggt, inget överdåd av smycken, inget fröken sverige eller lucia, no barbie, inga krusiduller.
Bara snyggt. Favvoplagg; vit skorta. Så, nu har jag också modebloggat.

Förändringens år

Publicerad 2010-06-01 12:24:31 i Reclaim the heart,

2010. Jag håller på. Det är både inre och yttre förändringar och då syftar jag inte på det lilla simpla faktum att jag klippt mig korthårig igen. Utan andra förändringar såsom, nytt jobb, (nytt bett), etc, etc, etc. Den inre? Jag hoppas på en ständigt pågående process. Första steget; att bli medveten. En helt annan sak; på fredag ska jag köpa bil! Och moppen är såld, så det känns okej utöver det faktum att det är en miljöförstörande avgasbehållare som ska ta mig från a till b, det är det ju alltid trots detta: "Bensinförbrukningen ligger på 0,44 liter per mil vid blandad körning och CO2 utsläppet är endast 103 g/km. Eftersom Alton är klassad som miljöbil är den fri från skatt under 5 år." Men lite bra i alla fall.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela