ankis blogg - reclaim the heart

Red Flag

Publicerad 2010-07-28 09:13:10 i Reclaim the heart,

Det finns en liten, liten protest inom mig. En liten röd flagga som hissas då och då. Som en varning, säger: lyssna, lyssna på magkänslan. The voice within som någon balladsångerska diktade om för många år sedan. Och om jag lyssnar på den kombinerat med min impulsivitet kan det bli ett utslag i form att succé eller möjligtvis tvärtom? Hur göra när man inte vet? Och vilken del av mig ska jag lita på? Förnuft eller känsla? Och vad baserar sig förnuftet på? Är de två en och samma sak i slutändan? Styrs känslan av förnuft? Det man bara vet är bäst för situationen som också ger en signal i maggropen? Kanske. Utöver detta sätter jag mina förhoppningar till den så kallade ryssvärmen och fantiserar om en värme som sträcker sig långt in i september.

Red dog

Publicerad 2010-07-27 22:26:20 i Reclaim the heart,

Det finns en hund som är röd. Han är snäll, och varm och kommer när du kallar på honom. Han vill inget hellre än att att bli omhändertagen av dig. Han älskar din uppmärksamhet och kan göra nästan vilka konster som helst för att få den. Allt för dig. Han gör allt för dig. Så här ser han ut:

Klicka på bilden för en närmare titt!BITCH

Publicerad 2010-07-24 23:02:03 i Qvinnan,

Being In Total Control of Her Self. Svårt om det ska göras på ett sunt sätt, men det går. Har sett det irl.

Jag såg en gammal tant iklädd yllekofta...

Publicerad 2010-07-21 08:27:11 i Reclaim the heart,

...på stan idag. I staden där jag befinner mig just nu. 25 grader varmt i skuggan. En liten stad, med ändå innehållsrik. Som allt är egentligen, om man tittar efter riktigt noga. Hon strosade fram med sin rolator bland turister, ungdomar och gelika. Hela stan osar. Står stilla av sommarvärmen. Äntligen har vi värmebölja - man ska  inte klaga - men det är ju så varmt!, hör jag någon säga. Jag sitter och äter en kyckligsallad bestående av kall förslappad pasta, kycklig ocn sallad. Vatten. Kaffe på maten, men ingen kaka efter nogrannt övervägande, för och emot. Jag har ju kaffe konstaterar jag och avstår från en extra sockerrush väl medveten om hur mycket socker faktiskt pasta innehåller. Till sällskap, Kerstin Thorall - Det mest förbjudna. Passande nog, men det får bli min hemlighet. Alldeles intill mig, en kvinna med tydligt - jag vill se ut som en trettonåring flicka i kroppen och äter inte mat överhuvudtaget problem. För det är väl ett problem när man inte verkar vilja identifiera sig med att vara i en vuxen kvinnas kropp? Väger 50 kg och har helt uppenbart en ätstörning. Och det inte på grund av att hon enbart förtär en kopp svart kaffe, utan grundat på att hon ser ut att gå mitt itu när som helst. Den vita Mimmi-Pigg rosetten i hennes hår är av kraftigare material än hennes beniga kropp. Det är bestörtande att se och jag kan kan bara beklaga på samhällets vägnar. För visst är det samhällets fel? Inte den avmagrade kvinnans, hon råkar bara ha otur, en bricka i ett spel, snart omkullvält om ingen visar henne vägen. Eller? Kan man skylla allt på ett samhälle som vi som invårare själva är med och skapar? Intressant hur vi uppfattar oss själva och världen. Vissa fryser lättare än andra.

Foppainfernot

Publicerad 2010-07-20 17:50:47 i Reclaim the heart,

Foppatofflornas effekt på mig denna sommar är snart ohanterlig. Visst, jag vet att jag får skylla mig själv när jag väljer att inta min lunch på McDonalds mitt i semesterruschen, dessutom beläget vid Europaväg 4, men ändå. Hjälp. Hjälp mig att betrakta alla dessa skrikiga ungar, med tillhörande föräldrar som med flottiga fingrar och foppatofflor även de, försöker utfodra sina barn med vad de tror är bekvämast och enklast just för stunden. Hjälp mig att betrakta dessa människor med respekt! Ja, det låter illa när jag ställer upp det som något svårt, människor kontra respekt. Men ändå. Skrikande ungar, trippade av osunda kolhydrater (läs socker) när de samtidigt som de äter, leker i Ronalds Mac Donalds gul-fula lekställning. Och så alla dessa föräldrar som utan succé försöker dirigera fram låt maten tysta munnen! Ska jag någonsin bli föräldrer (är i skrivandets stund inte vidare inspirerad) lovar jag och svär att det aldrig kommer ätas på Mac Donalds, inget annat snabbmatsställe heller för den delen. Och effekten som en QP får på mig är uppenbarligen den att jag nedvärderar min omgivning och då är frågan varför jag överhuvudtaget väljer att luncha på MD mycket relevant. Det ska jag svara på vid ett annat tillfälle.mcshit.gif McShit image by Stephanie1979_bucket = skärseld


Tanken på en måndag

Publicerad 2010-07-19 11:43:27 i Reclaim the heart,

...lycka är att inse vad man har. Kan vara i alla fall, om man har något bra. Det har jag. Den här veckan är smått avgörande. Det är med nyfikna kliv jag går över tröskeln till något stort. Eller åtminstone till en klarhet av mycket betydande grad. Värst vad jag låter svår.
Jäkligt sant

Publicerad 2010-07-18 16:33:30 i Qvinnan,

"Verklig jämlikhet uppnås inte den dag då en kvinnlig Einstein blir erkänd lika snabbt som en manlig Einstein, utan den dag då en kvinnlig nolla befordras lika snabbt som en manlig nolla"

Bella Abzug
Komiskt här.

Sant

Publicerad 2010-07-18 16:27:04 i Reclaim the heart,

All decent people, male and female, are feminists. The only people who are not feminists are those who believe that women are inherently inferiour or undeserving of the respect and opportunity afforded men. Either you are a feminist or you are a sexist/misogynist. There is no box marked "other".

Ani DiFranco
Äntligen!

Publicerad 2010-07-18 10:27:16 i Reclaim the heart,

Jag har tid. Jag kan blogga om ingenting. Om det här, om det faktum att jag har tid. Om att jag har en lång startsträcka idag. Molnen trängs på himlavalvet och Anna Anka pratar om utseendefixering på tv 4. Det är söndagförmiddag och snart ska jag gå och jobba lite, men bara några timmar.

Mitt sanna väsen

Publicerad 2010-07-14 11:52:36 i Qvinnan,

Detta är inget nytt påkommet. Jag vet det! (Synd bara att det fortfarande är aktuellt.)Föreställ dig en objektifierande bild av en kvinna med silikonbröst.


Och en bild på en skyld kvinna i burka.

Sen en avmagrad catwalkmodell. 180 cm, 50 kg.

Svårt? Nej. För du har sett det förr. Många gånger. Jag kunde googla fram de på tre sekunder.

Det är tre ganska extrema visioner om kvinnan, ofta förekommande . Tre idéer om vad en kvinna är.
Ge mig tre manliga motsvarigheter.

Svårt?

Kanske inte? Men svårare. Gång på gång får vi (både kvinnor och män) budskapet om hur vi ska se ut, uppträda och tänka. Genom film, reklam och media. Och då blir det nästan självklart för många tjejer att gotta sig 
diverse komplex tillsammans med väninnor, det kan nästintill ibland likna en tävling om vem som har mest celluliter eller hängigast bröst. 

När får vi vara i fred undrar jag?
När kommer den dagen då tjejer utgår från vilka de är egentligen innerst inne utan att låta sig påverkas av samhällets ideal eller pojkvänners eventuella önskningar? (Är du inte en sån pojkvän tar du heller inte åt dig.)

Här citeras några omslagstexter på tidningar riktade till tjejer, både svenska och engelska. Budskap som handlar om att vi inte duger som vi är. För vi vill ju inte duga, verkar det som? Eftersom vi köper tidningarna?

"Gör om mig special" /Amelia

"Tre metoders som slimmar" /Amelia

"Fixa formen på två veckor" / Vecko revyn

"Så får du honom att visa sina känslor" / Vecko revyn

"...Männes betyg på dina vanligaste raggmetoder" / COSMOPOLITAN

"Silkeslen på hela kroppen - Han kommer gå bananas!" / COSMOPOLITAN

"Dundersnygg. Så blir du fräsch från topp till tå" / FRIDA

"Så får du modellhy"/ FRIDA

"Gå ner 5 kg utan diet" / SOLO

"Superdieten som faktiskt funkar"/ SOLO

"Hur het är du?" / COSMOPOLITAN

"Sexigaste rumpan i stan - enklaste träningen ger dig lyftet" / COSMOPOLITAN

"Sex he craves" / COSMOPOLITAN Am. issue

"4 signs he's craving you" / COSMOPOLITAN Am. issue

"10 things guys crave in bed" / COSMOPOLITAN Am. issue

"How to keep your guy totally turned on buy you" / COSMOPOLITAN Am. issueMed detta inlägg vill jag säga, att nej, vi är så långt ifrån jämlikhet vi kan komma. Trots att vi kvoterar och har oss, att löneskillnaderna mellan män och kvinnor uppmärksammas, att det finns fler kvinnor i ledande positioner, att pappor tar ut föräldraledighet. Trots det så är det någonstans inom oss det börjar. Eller slutar rentav. Om självkänsla inte finns, vad betyder då självförtroende? Vi måste visa, genom att vara vårat sanna väsen, att vi är redo för jämnlikhet. Det handlar om att aktivt ta ställning och den möjligheten finns hela tiden, varje dag...
du har ingen aning om vad du går miste om

Publicerad 2010-07-11 01:21:45 i Reclaim the heart,

...för snart har solen börjat sova om natten och måsars skri är inte längre en självklarighet. Snabbt vänjer man sig vid nya premisser och det kommer kännas naturligt att skydda sig mot kylan med en varm höstjacka. Men fram tills dess, intill vidare, håll hårt. Och mellan varven, en öppen hand, så fjärilar kan landa hos just dig. Jenny-Anne, jag ser fram emot att träffas!bild

Jag är ju...

Publicerad 2010-07-10 14:00:57 i Frisyrerna,

...trots allt ändå, glad för att det är lördag med allt vad det faktiskt får lov att innebära.
Klockans framfart är till exempel inte lika avgörande en dag som denna.
Och jag sover tills jag vaknar. Utvilad.

Jag har mycket att göra

Publicerad 2010-07-07 08:34:37 i Reclaim the heart,

För mycket. Eller prioriterar jag tiden fel? Jag menar när allt är gjort av sånt som måste göras så finns det inte så mycket tid till förfogande för att bara fundera. Och om funderingarna handlar om huruvida Gudruns eldande av hundratusen kronor var ett smart drag eller ej, om hur man får avocadokärnor att bäst gro eller vad är egentligen meningen med allt? Med mitt? Det jag gör här? Det spelar ingen roll. Det är bara saknaden av att ha tid. Saknaden efter; jag har ingenting att göra på hur många timmar som helst. Detta bör inte sammanblandas med rastlöshet, för rastlös kan den mest upptagna själ också vara. Vilket får mig att fundera endast en minut över om rastlöshet möjligtvis är ett tillstånd av ren självupptagenhet? Ja, det finns många otänkta tankar på lager.

Den 26 augusti

Publicerad 2010-07-06 10:40:49 i Tandställningen,

Lägg det på minnet! Då ryker rälsen och jag kan bli en sån där knäckebrödsätande och storleendes typ som gnäggar likt en åsna. Tänk att vara 32 och inte ha tandställning! Vad mer kan man begära? Jag har just varit hos Karin, övertandläkare med tandställningsexpertis typ. Hon är väldig bra' hon.
bild

Rullar

Publicerad 2010-07-05 16:45:35 i Reclaim the heart,

Jag rullar fram i min bil, från a till b till z. Livet rullar på. Ibland för fort, ibland för långsamt. Just nu i denna stund känner jag ett flow, ett mycket inspirerande flow fullt av - vad som helst kan hända! Bra.

Här är listan

Publicerad 2010-07-04 09:49:42 i Reclaim the heart,

Det är somrigt att lyssna på sommar.

Eva är nog bäst.

Om man nu nödvändigtvis måste dela in människor i dålig, bra, bäst?

Vi får se, eller höra.


JUNI

26 Annika Sörenstam - f.d. professionell golfspelare

27 Eva Dahlgren - artist, låtskrivare

28 Babak Najafi - filmare, regissör

29 Pär Johansson - grundare Glada Hudik-teatern

30 Per Holknekt - modedesigner, entrepenör

JULI

Natasha Illum Berg - professionell storviltsjägare, författare

Rolf Ekéus - diplomat

Eva Gabrielsson - arkitekt, livskamrat Stieg Larsson

Ulf Malmros - regissör, manusförfattare

Anna Carrfors Bråkenhielm - medierådgivare

Nicklas Lundblad - samhällspolitisk rådgivare Google

Viveca Sten - deckarförfattare, chefsjurist

Amanda Jenssen - artist, låtskrivare

Micael Bindefeld - eventarrangör, pr-konsult

10 Meta Velander - skådespelare

11 Mats Sundin - f.d. professionell ishockeyspelare

12 Jill Johnson - sångerska

13 Elisabeth Åsbrink - journalist, författare

14 Lennart Jirlow - konstnär

15 Micael Dahlén - professor företagsekonomi

16 Aris Fioretos - författare, översättare

17 Christer Sjögren - sångare

18 Anneli Alhanko - prima ballerina assoluta, hovdansare

19 Christine Meltzer - programledare, komiker, skådespelare

20 Andres Lokko - skribent, manusförfattare

21 Tina Jansson - lyssnarnas sommarvärd, lärare

22 Ulf Danielsson - professor teoretisk fysik

23 Anette Norberg - olympisk mästare curling, avdelningschef

24 Percy Barnevik - ordförande stiftelsen Hand in Hand International

25 Johan Rabaeus - skådespelare

26 Karin Johannisson - professor idéhistoria

27 Maria Akraka - företagare, f.d. medeldistanslöpare

28 Andreas Lundstedt - sångare, artist

29 Pija Lindenbaum - bilderboksskapare

30 Per Morberg - programledare, kock, skådespelare

31 Håkan Lans - uppfinnare, ingenjör

AUGUSTI

Johanna Koljonen - programledare, filmkritiker

Lars Jonsson - konstnär, ornitolog

Claudia Galli - skådespelare

Birgitta Stenberg - författare, konstnär

Nils Landgren - trombonist, orkesterledare

Therese Alshammar - världsmästare i simning

Peter Andersson - skådespelare

Annika Östberg

Björn af Kleen - kulturjournalist

10 Lena Olving - vice vd Saab

11 Vanna Rosenberg - skådespelare

12 Ted Harris - teologie doktor, präst

13 Darin Zanyar - sångare, artist

14 Monika Fagerholm - författare

15 Staffan Scheja - konsertpianist, professor

16 Johannes Anyuru - poet

17 Henrik Hjelt - komiker, skådespelare

18 Annika Linde - statsepidemiolog, professor

19 Anna Odell - konstnär

20 Tommy Körberg - sångare, artist

21 Josephine Bornebusch - skådespelare, komiker

22 Niklas Rådström - författare

sr.se

Sockerbeta på äventyr

Publicerad 2010-07-01 20:39:11 i Reclaim the heart,

Numera kan man äta en bananbiskvi efter lunch och läsa gamla tankar nerskrivna i en svart bok som man bär med sig i handväskan. F u l l  a v  a l l t.  Sen tar man några halvtaskiga kort med mobilen och dokumenterar det hela här.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela