ankis blogg - reclaim the heart

Dä'suger!

Publicerad 2010-09-30 23:00:58 i Galleriet,

Inte nöjd. Inte alls. Måste ta tillbaka. Vet nu. Vet, precis hur jag inte vill ha det. Godnatt.

Att somna i soffan

Publicerad 2010-09-29 10:27:01 i Reclaim the heart,

Och ligga där halva natten. Vaknade två timmar efter midnatt i jeans och hela fadderullan. Hela fadderullan. Att förflytta sin kropp till sängen och fortsätta sova. I vårat kylskåp ligger någonting och stinker, jag vågar inte undersöka vad det är. Rädd för att bli attackerad. Drabbad.  Annars är jag mest glad över de gamla fönstren i vår lägenhet, och hur de bräckliga glasen får solljuset att verka rörligt och bilda ett svagt ljusspel där det landar. Sånt får mig att känna harmoni. Det är en bristvara. Jag fantiserar om att bli bortburen på en bår och förd till ställe på jorden där jag inte behöver göra någonting. Det är sant. Ibland kan det vara mycket betungande att vika tvätt, låter den hellre hänga kvar. Länge, en hel livstid för någon. Alla dem som inte får leva, eller inte kan, eller vågar, påstår sig ha annat i vägen. Jag är inte någon att döma hur människor lever sina liv. Det är så många tider att passa. Så många mallar att passa in i. Inte låta dem ta över. Inte glömma dig. Vad händer då? När dödsängeln sitter på din sida? Vill inte, vill inte. Vill ha det på mitt sätt.

Varje dag är att krascha

Publicerad 2010-09-27 11:35:51 i Reclaim the heart,

Att vakna upp i en solstrimma. Eller regn. Men ändå, lite som pånyttfödelse. Kanske vaknar man utvilad och berikad efter nattens sömn. Kanske inte. Kanske vaknar man med hopp, övertygelse, eller så är man redan inställd på att det jag längtar efter kommer inte komma. Men jag ska försöka, ännu en gång. Inte trycka ner känslan i magen. Tvärtom, lyfta den, lägga fram den. Hur sårbar den än är.

Verkligheten

Publicerad 2010-09-26 22:16:23 i Galleriet,

Mycket intresserar mig.
Allt det som är av det verkliga slaget, (skavanker inkluderat) vill jag ha.
Fiktion trivs inte i min hjärna, annat än i konsten.

Konstig

Publicerad 2010-09-23 19:29:54 i Reclaim the heart,

En mycket konstig period i mitt liv just nu.
Ett kuvat kaos drar med mig i något jag inte kan sätta fingret på.
En känsla av att ha noll koll. Och imorgon blir jag trettiotvå.
Alice i underlandet var också förvirrad.

Aldrig tystnad

Publicerad 2010-09-20 10:43:34 i Reclaim the heart,

Solen skiner, dagg i gräset, äppelfrisk morgonluft. Jag fryser. Jag har vaknat upp i ett land där ett främlingsfientligt parti numera är etablerat i riksdagen. De kommer vara med och styra, ha inverkan på beslut. MÅSTE AGERA! Vi, Du, Jag. Alltid uttala sig om hur hemskt det är. Tjata. Vara övertydlig. Inte tröttna! Bilda anti-grupper på facebook, blogga, göra sin röst hörd. Sin lilla röst. Bilda en kör, som sjunger kanon över hela landet. Många röster blir starka. Kan skrika ut trumhinnorna på de giftiga. Göra det obekvämt för dem, ta mark, ta luft, ta plats. Vara en röst för rättvisa, mot främlingsfientlighet nu när den är etablerad, framröstad och omfamnad av 5,7 procent av Sveriges befolkning. Aldrig, aldrig vara tyst.

At last

Publicerad 2010-09-18 17:51:06 i Reclaim the heart,

Äntligen börjar det bli till ett hem och jag kan ana ett lugn bortom horisonten.
Men därmed inte sagt att det kommer storma på vägen dit.
Förmodligen, jag känner mig.

skit på dig

Publicerad 2010-09-13 22:57:28 i Qvinnan,


allt dåligt allt som som på något minsta lilla sätt förtrycker mig försvinn
man vet för det känns i magen då och hela jaget ifrågasätter
bild: marilyn.

dead line

Publicerad 2010-09-11 11:56:00 i Reclaim the heart,

Ikväll kl 19 ska allt vara klart. Lägenheten är då bebolig och vi kan se fram emot en harmonisk söndag utan kryssande mellan dåligt packade bananlådor. Längtar!

Kaos är granne med Gud

Publicerad 2010-09-08 15:12:07 i Reclaim the heart,

Var är Gud då frågar jag mig i väntan på den stora harmonin. Men det finns, det finns, stråk av harmoni också mitt i ett flyttkaos. Som imorse till exempel. Att sitta på en stol vid fönstret mitt i en solstrimma och dricka kaffe. Bra att värdesätta sådant när lägenheten som vi flyttade in i den 6 september inte var klar att flytta in i som avtalat, alltså fortfarande belamrad av diverse taptetseringmaterial. De hade lämnat en lapp, vi behöver mer tid. Och alla grejor? Möbler, kartonger? De flyttades in i den tomma lägenheten mittemot. (Tack för skit.)

Just nu

Publicerad 2010-09-06 09:26:28 i Reclaim the heart,

Flyttmännen har flyttat allt. Också alla mina skor, vartenda ett par. Kvar på mina fötter finns turkiska tygtofflor, endast dom. Mamma, jag måste låna ett par skor av dig. Okej, säger mamman. Och snart ska vi städa den övergivna lägenheten. Det kommer gå som smort. 1,5 polskor med städutrustning! Ja men du hör ju.

Bättre kontroll på tillvaron

Publicerad 2010-09-02 13:00:09 i Reclaim the heart,

Att vilja ha kontroll motsäger syftet med att vilja verka framstå som mindre stressad? Haha, men ändå är det skönt att alla bitar sakta men säkert börjar falla på plats. Jag har bara två armar och har inga planer på att skaffa fler.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela