ankis blogg - reclaim the heart

Så vackert att man blir alldeles tyst!

Publicerad 2009-12-31 01:32:25 i Böcker och andras ord,

natten andas ut morgonen långsamt

och farbröderna
dom välsignade farbröderna
sitter på grindstolparna
röker
och täljer silverpopplar och kastanj
till dom trasiga vilsna

natten 
andas 
ut 
morgonen 
långsamt

och bråttom-bråttom-folket
har valsafari i vattenpölarna
det är bråkdelen av ett årtusende 
och barnet spiller ett skratt 
över hela rummet

och lindanserskan
den allra heligaste lindanserskan
med endast ett finger mot läpparna
ska hon tysta världen

att världen

hör

//av någon som heter Christer

Going away.

Publicerad 2009-12-30 17:04:29 i Reclaim the heart,

Idag faller saker och ting på plats. Jag har fått det glada besked jag väntat på vilket innebär att jag kommer resa bort ett tag. Bra! Mycket bra. Automatiskt med det infinner sig en ro. Men rastlösheten finns där fortfarande, dock av annan orsak och jag är beredd av hoppa över många många snövallar för att komma över den, rastlösheten. Faktiskt skulle det vara trevligt att vara kär. Men det väntar jag lite med.

Rysligt.

Publicerad 2009-12-29 12:17:09 i Drömmarna,

Inatt födde jag tvillingar. I drömmen. Jag var glad men alla andra var besvikna för att jag fått pojkar. Omgivningen liksom förkastade mig och mina bebisar. De ville hellre ha flickor. Sen vaknade jag. Till en ny dag med små vardagshinder jag skall kliva över. Vissa dagar är det omöjligt. Igår var en sådan dag. Ungefär ingenting gick smidigt. Idag hoppas jag på glädjande besked. PS. Imorse var det 26 minus i den ort jag jobbar. Jag tänkte att marken under mig skulle brista och jag fick nästan lust att bryta av sladden till min MP3-spelare. Den var fryst och stel som en pinne. Men naturligtvis gjorde jag inte det. Här är en Stenmark.

En annan form av rastlöshet.

Publicerad 2009-12-28 14:53:48 i Reclaim the heart,

Det kryper i kroppen, jag har myror i själen. Jag är rastlös så till den grad att jag hade kunnat tänka mig en löptur! Jag drömmer märkliga drömmar om nätterna, om stora havsörnar, berg och hav. Om att jag är en clown som uppträder på gatorna. Om hjärtat som slår. Om allt, om ingenting. Men drömmer gör jag. Och så längtar jag till nästa år. Det blir ett förändringens år.

ENANNANDAGMANGÅRUT.

Publicerad 2009-12-27 02:00:36 i Reclaim the heart,

Och alla herdars Herre vad tråkigt det var. Ett kryssande mellan så kallat "folk" och råkar man känna någon så ställer man sig på meterskalan och jämför. Men se där, du har läst till en titel så fin att den inte går att uttala. Grattis! Det är inte utan att man får lust att fråga; hur mycket vägde du när du föddes? Fy fan säger jag bara, vad jag längtar efter ett riktigt möte. Ge mig.

Den perfekta julklappen.

Publicerad 2009-12-25 02:19:20 i Reclaim the heart,

100 doser mässlingvaccin till dom som verkligen behöver det. Jag är glad på riktigt över den fina julklapp jag fick, du vet, den gör skillnad. Vi måste liksom, så som världen ser ut. För att annars blir det om möjligt ännu mer orättvist. Och människor behöver inte dö som flugor om vi som kan bidrar med bara lite. 100 spänn i månaden? Märker du någon skillnad utan dem? Nej. Märker dem som får hjälpen någon skillnad? Ja. Vad gav jag bort till julklapp då? 20 kg näringsrik gröt som delas ut till människor i krisområden. Nej, det är inte för att leka Moder Teresa eller för att samla god karma. Jag tänker bara logiskt. För övrigt är min jul, fin, smaklig och stillsam.

Det här är ju hur vettigt som helst!

Julklappsfritt har för mig blivit ett ställningstagande.

Publicerad 2009-12-23 15:45:33 i Reclaim the heart,

Mot all överkonsumtion. Mot att byta pengar med varandra. Mot orättvisor. Mot stress. Julstress? Tänka sig, det har blivit ett alldeles eget begrepp. Det finns stress och så finns det julstress. Den får ditt hjärta att bulta så där lite ohälsosamt och några svettdroppar att leta sig fram under mössan när du går från butik till butik och tacksamt konstaterar att de har öppet extra länge just ikväll, för hur ska du annars hinna?  Åh, längtar till kvällen är över så man får sätta sig ner (ofta ett kvinnligt uttalande)! Jag har så många julklappar kvar att köpa! Jag fattar inte hur jag ska hinna med allt!

Nu kan det ju vara så att man tycker att detta hör julen till och att det är mysigt, härligt och alldeles underbart! Själv hör jag till skaran som inte alls önskar mig några saker, grejer och prylar. Jag tycker förresten att den bästa julklappen att ge bort är något till behövande. Det verkar så rätt och logiskt på något vis. Har också för mig att det passar bättre in under julens tema, till skillnad från just stress och konsumtion. Kolla in det här!

Beroende.

Publicerad 2009-12-22 22:03:58 i Reclaim the heart,

Om jag tappar bort min mobil går hela min värld i tusen bitar och det gjorde den. I ungefär två timmar. Mobilen är borttappad och jag vet inte vad det är som gjorde att jag reagerade som om någon jag håller kär hade försvunnit? Tänk om jag missat ett viktigt sms? Tanken ger mig lite panik. Men nu, nu känns det lite bättre. Gudars skymning det är ju bara en mobil! Men just idag tog jag det allt för hårt och trodde ett tag att det var ett straff. Vad vet jag, det kanske det är? Jag menar, jag har ju betett mig dumt ibland.

Det är så att säga, för kallt.

Publicerad 2009-12-22 08:49:25 i Reclaim the heart,

I alla fall för mig. Är du så lättpåverkad, frågar en kollega när jag misströstande och isigt bitter kommer in genom dörren på jobbet och konstaterar att det är så kallt att jag skäms. Hur fan ska man klä sig då? Hur garderar man sig mot 22 inlandsminus? Man stannar inne och betraktar det gnistrande vita och vackra genom fönstret. För all del, visst är det magiskt vackert men samtidigt allt för bistert för en sån som jag.

Det är nämligen så här.

Publicerad 2009-12-21 12:23:23 i Reclaim the heart,

Jag väntar på ett svar. På kanske världen viktigaste svar. För mig. Kanske livsavgörande. Kanske, om det blir ett ja; att jag kan åka bort till en varm plats med mycet kärlek och vara borta ett tag. Jag hoppas det blir ett ja. Då kan hända jag skriker rakt ut och hjular i korridoren här på jobbet, fast jag inte kan. Har aldrig kunnat heller. Men kanske att jag får till en hjulning av ren lycka. Om svaret blir nej, ska jag göra allt i min makt för att göra om det till ett ja.


Blogg.se är bättre.

Publicerad 2009-12-20 20:11:18 i Frisyrerna,

Tänk att man kan låsa upp en blogg som helt och hållet förintats för en tid sedan! Jag är tillbaka här, trivdes inte på blogspot, samt att de har spärrat den sidan på mitt jobb. Det suger, för det är ofta på jobbet som jag får en tanke jag vill anteckna. Idag har jag lämnat en människa, så nu är jag ensam igen eller tillslut. Jag har begrundat och jag har begrundat och kommit fram till att jag inte inte vill ge ett halvt hjärta till någon. Först måste jag själv bli hel. Och allt det hela kommer ske 2010. I helgen har jag ignorerat en klädhög tills den av sig själv sade; snälla ha lite värdighet och lägg mig i tvättkorgen. Så nu har jag gjort det. Igår åt jag en kaka innehållandes saffran och vaniljkräm, det var som om att någon med vacker röst sjöng en sång i munnen på mig. God, ja man fattar. Tidigare i veckan bakade jag två bröd, utan recept, och vad gott det blev. Och just ja, jag har klippt mig i en slags pottfrisyr också, och ljusat upp håret lite med. Lite franskt sådär vill jag gärna påstå. Det var dyrt som bara den.
Ska jag ljuga?

Publicerad 2009-12-03 17:59:06 i Reclaim the heart,

Och säga: guuuuuuu' va jag har lust att träna, jag vill inte alls åka direkt hem efter jobbet och sätta mig i soffan och äta en lussekatt. Inte alls.

Holy mother!

Publicerad 2009-12-03 15:27:23 i Reclaim the heart,

Jag fick den stora äran att sova inatt! Troligen för att E sov bredvid mig så här mitt i veckan och klappade mig på armen som vore jag en bebis! Så idag känner jag mig utvilad. Men jag har trots det problem med sömnen och det har pågått i nio månader, för visst är det väl problem när det tar mer än en timme att somna, när man vaknar långt innan klockan ringer, är lättväckt som få, har ångest för att gå och lägga sig och därmed alltid är trött och ofta ofta känslig och irriterad? Jag sover kanske normalt 2 dagar i veckan och knappt det. Och det pallar jag inte mer, orkar inte därför ska jag till farbror doktorn (ja, det är en han) och utreda detta. På måndag klockan 10.30. Shipp shipp.

IM FREEZING MY DICK OFF

Publicerad 2009-12-02 12:30:35 i Reclaim the heart,

och så är jag lite småirriterad, ingen lång stake här inte. Framgår mitt humör eventuellt av min mycket mogna rubrik? Ähh, lång veke heter det ju. Tänd ett ljus i en gravmörka Sverige och sov. Så ungefär vill jag.

Imorse vaknade jag 04:30 och kunde inte somna om.

Publicerad 2009-12-01 10:55:44 i Reclaim the heart,

låsa in datorn i ett skåp. tända en massa ljus. ingen tv. och så sitta tyst och läsa tills jag däckar av trötthet. för detta fungerar inte. det är för många störande element i min lägenhet. det är något som inte vill att jag ska sova gott om nätterna. jag har ställt in kompisdejt ikväll. jag måste få peace in mind. just ja, det tog 100 år att somna också.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela