ankis blogg - reclaim the heart

Jag behöver ingen påse tack!

Publicerad 2009-04-29 19:39:54 i Reclaim the heart,

Nej jag behöver ingen påse tack till inköpta hårnålar från HM, jag kan frakta dem på annat sätt. Eftersom plastpåsar innehåller innehåller olja och genererar koldioxidutsläpp. Därför, och för att jag har en handväska, fickor, tygpåse whatever och ett plastinferno under diskbänken. Tjugoen millimeter

Publicerad 2009-04-27 19:53:34 i Frisyrerna,

Få en idé. Släpp den inte. Få fatt i en trimmer. Börja trimma. Få hjärtklappning. För nu är det försent. Vad har jag gjort? Tjugoen millimeter. Det kan inte vara sant. Men jag blev som ny! Och vad mer finns att säga? Det växer ut igen. Sen är det bara att vara glad eller sätta saker och ting i perspektiv till annat; krig, terror, svält, grissjuka, sverigedemokraterna och listan kan göras lång. Jag har det bra!Vad fina ni är får jag ta ett kort?

Publicerad 2009-04-26 10:46:43 i Galleriet,


Hemköpsgallerian i Hudiksvall den tjugofemte april klockan fjorton och femton.


Jag skulle kunna ha som jobb att gå runt och fotografera människor som fångar min uppmärksamhet. Det finns så många olika människor därute. Några vill berätta något om sig själv andra inte. (Jag tog mitt vuxna ansvar och konstaterade att det var energidryck och inte öl som intogs). Btw blev de väldigt glada för komplimangen.

Öppna ögonen och se

Publicerad 2009-04-24 20:10:21 i Reclaim the heart,

Så kanske du lägger märke till att någon har spillt en kortlek på asfalten, och att ditt kort, hjärter nio ligger vänd mot himlen. Kanske ser du, om du har tur, hur några människor, en alledeles liten egen art inom arten, har samlats med sina non-stop-godis-färgade bilar, du tänker; vad ska de hitta på för tok ikväll då? Och har du ytterligare tur ser du en katt i ett fönster. Allt detta inom loppet av tvåhundra steg. Sen går du på jazzkonsert och öppnar öronen.


Touching the skin of a stone

Publicerad 2009-04-22 21:43:38 i Reclaim the heart,

I couldn't be happier when I step out on the balcony and smell the rain when I climb over bounderies five times a day I couldn't be happier when flowers are growing in the secret garden of every dusty town I couldn't be happier  touching the skin of a stone five times a day I climb over bounderies I couldn't be happier when the rain smells like the life of a poem.

// anki


Den här bloggen har blivit en dagbok, ett kletigt tuggummi, jag gör om nu.

Publicerad 2009-04-20 19:07:24 i Reclaim the heart,

Det var inte tanken från början och tid är dyrt och inte ens till salu om jag ens hade råd. DÄRFÖR, jag gör om, jag raderar alla inlägg som är av kletig bildbloggskaraktär och så börjar jag på nytt. För visst är det trevligt trots allt att ha en liten blogg, en baby? Men från och med nu, jag ska inte dokumentera allt jag äter, allt jag gör, nej jag skriver om jag har något på hjärtat och det har jag.

Pianot igen igen igen.

Publicerad 2009-04-19 22:07:37 i Reclaim the heart,

Förundras avundas människorna som kan somna på tio minuter och som helt utan omtankar lägger huvudet på kudden och somnar eftersom de är trötta precis som jag är nu, men jag till skillnad från dem kan jag inte få den frid i själen som jag om kvällarna behöver, det är precis som en cd-skiva i mig snurrar snabbt snabbt och det spelar ingen roll hur många koppar kvälls-ro-te jag dricker. Men kanske att boken OM JESUS av Gardell som jag ska börja läsa nu och senare hylla i ett annat inlägg, kanske den kan ge mig en känsla av frid. Jag har också en känsla av att vara kär i någon men jag vet inte i vem. Kanske är det i Baines i filmen Pianot, den som jag sett alldeles nyss, igen för åttonde gången. Godnatt.
Detta är konst, njut av våldet.

Publicerad 2009-04-18 01:24:09 i Galleriet,Jag kan hylla Tarantino tusen gånger och kill bill vol 1 och 2 är så bra att jag erigerar varje gång jag ser den. Jag har tagit alla dessa bilder på teven och ja man fattar hur besatt jag är. Men igen, detta är konst på hög nivå och jag gillar konst mycket, väldigt mycket.

Älskad vare den som sätter sig

Publicerad 2009-04-12 11:41:51 i Böcker och andras ord,

Orka att läsa denna!

Det finns folk som far så illa att de inte ens har någon kropp;
bitvis kan deras hår nedstiga,
tum för tum,
längs snillets dysterhet;
sitt sätt har de upptill;
sök mig inte,
glömskans tand,
de kommer som ur luften,
räknar sina suckar,
hör skarpa smällar mot gommen!
De träder ut ur sitt skinn,
och kliar kistan som de fötts i
och stiger med sin död timme efter timme
och faller längs sitt frusna alfabet till marken.

Ack, så mycket! ack, så litet!
arma stackare!
Ack, i mitt rum där jag hör dem med glasögonen!
Ack, i min bröstkorg,
när de köper kostymer!
Ack, i min vita smuts,
av dess sammansvurna träck!

Älskade vare medelsvenssons öron,
Älskade vare de som sätter sig
Älskad vare den okände och hans hustru,
vår nästa med ärmar, krage och ögon!
Älskad vare den som har löss,
den som bär en trasig sko i regnet,
den som vakar med två tändstickor över liket av ett bröd,
den som klämmer ett finger i dörren,
den som inte har någon födelsedag,
den som förlorat sin skugga i en eldsvåda,
och djuret den som liknar en papegoja
och den som liknar en människa,
stackars rike,
den rent eländige,
den stackars fattige!

Älskad vare den som hungrar och törstar,
men varken har hunger att släcka sin törst eller törst att stilla sin hunger!
Älskad vare den som arbetar per dag,
per månad,
per timme,
den som svettas av skuld eller skam,
den som på sina händers order går på bio,
den som betalar med det han saknar,
den som sover på rygg,
den som inte längre minns sin barndom,
och älskad vare den skallige utan hatt,
den rättfärdige utan törnen,
tjuven utan rosor,
den som bär klocka och har sett Gud,
den som har en heder och inte dör!
Älskat vare barnet som faller och alltjämt gråter
och mannen som har fallit och inte längre gråter!

Ack, så mycket!
Ack, så litet!
Arma stackare!

// César Vallejo 1898 - 1938

Serendipity

Publicerad 2009-04-11 01:24:06 i Böcker och andras ord,


Serendipity is the effect by which one accidentally discovers something fortunate, especially while looking for something else entirely.
Flöjtscenen ur Sånger Från Andra Våningen. Älskar.

Kyrkan II

Publicerad 2009-04-11 00:07:50 i Reclaim the heart,Inte för att jag är särskilt traditionsenlig. Men nyfiken och jag vill veta. Prästen fick Jesus att framstå som smått anarkistiskt och samtidigt med det gav han en prästsko till politik, ja faktiskt, det gjorde han. Predikan var bra och den predikerande var skånsk. Jag ville ta foto på solstänket i tanternas hår, dessa tanter med fårad hud och silverhår som satt med knäppta händer i den solkatt som bredde ut sig på var och varannan bänk. Det hade blivit fantastiska foton (!!), men självklart avstod jag från det. Istället lutade jag mig tillbaka och njöt av de vackra tonerna från en tvärflöjt som ekade i denna märkliga lokal som av vissa kallas för Guds Hus. Och frågade mig; vem är Gud?, men struntade i svaret.


This is a total make over.

Publicerad 2009-04-06 22:11:39 i Galleriet,

Jag är trettio år och leker med dockor. Här är beviset.
Jag har en liten besatthet. Jag älskar att göra om och nästan ingenting är inte förvandlingsbart!


I kyrkan

Publicerad 2009-04-05 13:39:39 i Reclaim the heart,Prästen sa;....Helige Ande; född af jungfrun Maria; pinad under Pontus Pilatus, korsfäst, död och begrafven; nederstigen till dödsriket; på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda; uppstigen till himmelen....Jag kunde höra att han menade vartenda ord. Det fascinerar samtidigt som det provocerar mig själv. Att man kan tro så mycket, att man på riktigt har denna tro. Amen.


Tycker om.

Publicerad 2009-04-04 10:05:10 i Reclaim the heart,Morgonpasset P3 säger, han är killen som de andra ministrarna vill stå bredvid när gruppbild skall tas efter G20-mötet. Jag säger, jag ska köpa mig en t-shirt, den här kanske?Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela