ankis blogg - reclaim the heart

Tema; avtryck.

Publicerad 2009-11-29 22:44:30 i Reclaim the heart,

Så står en ny vecka utanför dörren och det är måndag som bankar på först. Och vi måste, hur ogärna vi än vill, öppna dörren. Med sitt mörka i slutet av november sinne är måndag verklighetens dag, realitet när den är som mest avklädd. Vi lägger alla fjättriga drömmar bakom oss och sammanbitet konstaterar vi livet är allt utom glamoröst när väckarklockan med sina falska toner skriker; vakna! Ekorrhjulet står klart, sätt i gång nu! Eller så är det med friska tag vi går i en ny vecka, som en renässans med ovisshet om vad som står bakom knuten. Jag hör nog till den förstnämnda kategorin, just nu i alla fall och ett litet tag till.  Jag har som tema denna vecka att kasta ut krokar, vem vet, de kanske fastnar i något värdefullt?


Be crazy.

Publicerad 2009-11-24 11:01:41 i Reclaim the heart,

Mitt personliga tema denna vecka. Allt som jag vill säga ska sägas. Allt som jag vill ändra på ska jag ändra. Tyvärr kan jag inte ändra min frisyr just nu, den är igen, m ä r k l i g. Och så har jag skaffat en liten svart bok som jag ska skriva i, tankar, mål, listor, citat, you name it. Himla bra sånt där, att sätta tankarna på print, här är jag ju trots allt ganska censurerad. Just ja, jag skulle ju ordna en ny blogg! För att jag är lite trött på denna dagboksform.

Jag hatar när tevattnet smakar kaffe.

Publicerad 2009-11-23 08:21:08 i Reclaim the heart,

I fredags tog jag hem och tvättade musmattan jag har på jobbet, jag tål nämligen inte saker och ting som verkar smutsiga, och det gjorde den. Den blev så fin, så fin efter min musmattetvätt. Nu har det kommit ett litet blyertsstreck på den. Jag vill ta hem och tvätta den igen, det stör mig enormt. Det är måndag morgon och jag kliver av bussen en station senare för att slippa ta sällskap till jobbet av de som jobbar på samma ställe som mig och åker med samma buss. Jag är så känslig den här tiden på morgonen, jag kallade en volvo för fittvolvo högt för mig själv för att jag tyckte den backade lite väl nära mig när jag passerade en parkering. Det är med stil jag startar veckan.

Je suis malade 2.

Publicerad 2009-11-21 12:53:20 i Reclaim the heart,

Det blir som så att jag ligger och vilar i sängen, påklädd visserligen men helt död. Han tittar på längdskidor på svt. Sen om det orkas med, en promenad, ingen träning idag, fasiken. Självömkan, ja. En ideal lördag, no at all. Nästan typiskt att solen skiner, just idag! Den har inte visat på två veckor, men när jag går och får ont i halsen, snorar och känner mig skitsvag, ja då ska den hylla med sin strålar!omtalad bok

Publicerad 2009-11-20 11:59:54 i Reclaim the heart,

hej jag sitter här och är jätteful i håret liknar en inslemmad konstig böna för mycket produkt i tror jag på jobbet serveras glasstårta (brrrr kallt) för att några fyller år jag vill starta en ny blogg har tröttnat på denna vet inte varför ska bara komma på en bra titel sen kör jag och läser gör jag också Våtmarker fy tusan det är lite osmaklig ska jag ta mig lite glasstårta nu kanske?


Jobba till klockan arton...

Publicerad 2009-11-19 15:54:08 i Reclaim the heart,

Sen ta bussen hem, sova lite på vägen. Gå hem och städa i rapid-speed-fart. Gå och köpa en kebabtallrik med sallad utan pommes frites. Se på teve alternativt, om det bara är crap; börja läsa Våtmarker (ska tydligen vara en mycket speciell bok, udda och lite äcklig, som jag ungefär, fniss.)

VI SOM HATAR MARY KAY!

Publicerad 2009-11-17 23:26:17 i Reclaim the heart,

Ja ni vet ju, den där sekten som försöker värva dig genom att sälja krämer, dyra krämer. Jag har aldrig varit på ett sånt där kräm-party, och detta trots att de har ett Hudiksvallskontor alldeles bredvid min lägenhet, men jag känner instinktivt, detta är farligt, detta är en sekt! Senast jag träffade på en May Kay-infekterad på gatan här utanför ville hon bjuda in mig, jag sprang, fort sprang jag därifrån! (Ok, jag ville springa kändes det som men avböjde hastigt erbjudandet, om jag ens var artig minns jag inte så väl!) Jag har bildat en antigrupp på fejan, fniss!

http://www.facebook.com/group.php?gid=328130435544TANDSTÄLLNINGSUPDATE.

Publicerad 2009-11-16 17:33:02 i Tandställningen,

Måndag måndag måndag, imorgon är det tisdag och jag ska till Gävle för att träffa kirurgen som skall operera mitt sneda och vinda bett! Ser fram emot mycket ! Jag ska säga till honom; Hörru du Arne, kan du inte operera mig lite tidigare än planerat, snälla snälla Arne, tänderna är ju liksom raka nu? Datumet för operationen är den 10:e mars. Jo tack det närmar sig. Sen, såsmåningom, blir jag en tandställningsfri kvinna med, ursäkta uttrycket; PERFEKTA TÄNDER! Ok, fattar väl jag att Arne inte kan trolla och bara operera mig tidigare...men ändå.We belong!

Är det för tidigt?

Publicerad 2009-11-15 12:20:25 i Reclaim the heart,

Att längta till mars? Att längta till sommaren? Att ta fram kläder nu, som jag ska använda imorgon? Är det för tidigt attt ta fram elljustaken? För jag såg ett sånt fönster igår. Det var jul där, i november, låt oss pynta, är det för tidigt? Vi drack glögg igår, pepparkakor, är det för tidigt? Ska vi ta en promenad idag B, fast det regnar? Ska vi stanna inne? Jag vet inte. Min E sitter på en buss hela dagen han.

November 12, 2009.

Publicerad 2009-11-12 21:26:06 i Reclaim the heart,

Det är inte utan att jag blir lite impad av mig själv över det faktum att jag har tränat i princip varannan dag i över en månad nu! Och det är inte utan att jag blir imponerad över att jag gått upp två kilo i vikt, nästan tre! Ja, för jag lyfter ju skrot och då samlar man ju på sig lite muskler tillslut, det är i alla fall tanken med det hela. Igår när jag kom hem låg en present och ett brev på mitt köksbord, jag blev varm varm varm och läste brevet flera gånger. Det är inte presenten i sig, men tanken, handligen, kärlek. Jag lämnar Dig aldrig.

Bättre nu.

Publicerad 2009-11-11 09:59:53 i Reclaim the heart,

Igår var en dålig dag. Solen gick aldrig upp, trött i huvudet, trötta tankar, vill gräva ner sig, gömma sig. När jag kom hem från jobbet åt jag hämtmat framför teven, ris och friterad kyckling, pyjamas. (Jag åt inte pyjamasen.) Gick och la mig klockan tjugoett och somnade innan tjugotvå. Ja, jag har sovit inatt!! En normal natt med drömmar. Jag drömde att jag var i Grekland med min pappa. Jag dök i pooler, djupt dök jag, nästan ända ner till botten och  jag var rädd för att inte komma upp till ytan igen, men det gjorde jag. Det gör vi alltid.

DISLIKE.

Publicerad 2009-11-09 10:49:35 i Reclaim the heart,

Det har visat sig att det finns människor i min yttersta krets, inte i min närhet, men än dock, vars åsikter är avskyvärda och bara kan härstamma från rädsla, okunskap, ointelligens - you name it! Med dessa vill jag intet ha att göra och väljer därför att aldrig mer vistas i samma rum som vedkommande. Det vill säga, blir jag bjuden på en fest där denna lilla rasisthäxa kommer närvara kommer jag kort och koncist att tacka nej. Jag sitter hellre ensam hemma.OBS! Jag har inte någon unborn baby, tycker bara att texten är mycket talande!
Kommer från denna kampanj i Australien.

Fyrtio minuter kvar.

Publicerad 2009-11-06 17:11:21 i Reclaim the heart,

Jag avrundar denna jobbvecka med en Twix. Minns ni, när vi var små sa vi Raider. Twix för att det är två chokladkexcola-stänger i ett paket. (Two, twice, twix - tra la la ). Skål säger tjejen och sväljer en klunk dåligt kaffe och önskar alla som tittar in en trevlig helg och hoppas att alla era drömmar ska besannas. Amen.

FREDAG KLOCKAN ELVA NOLL FEM.

Publicerad 2009-11-06 11:05:47 i Reclaim the heart,

Hittade lite bilder i min mobil. En utomhustoalett (?), en nattöppen kiosk, några omkullvälta hyllor på ett seven eleven i Göteborg. Det är änligen och igen, fredag. Ingenting spektakulärt med det, men dock. Jag räknar timmar.

1/3 AV DAGEN.

Publicerad 2009-11-04 17:43:28 i Reclaim the heart,

Men hej jag sitter här på en stol som jag tillbringar ungefär åtta timmar om dagen på och fryser och dricker rooibos te (rött te) ! Jäkla tur att det är en bekväm stol. Jag hade förmodligen varit död om jag inte börjat träna. Åtta timmar om dagen drömmer mig bort till något varmt. Och när jag kommer hem ska jag tända en massa värmeljus och vänta på den jag älskar. Han kommer ikväll. Lite välsignad är jag allt.


 

FUL/TISDAG.

Publicerad 2009-11-03 17:04:13 i Reclaim the heart,

Idag är jag så ful att jag var tvungen att trösta mig själv med hundra gram marabou choklad. Nu mår jag illa. Usch vad loosigt ! Man vill rymma för här har solen redan gått ner. Men jag jobbar på en timme till, tar bussen hem, kliver av, äter en banan och går och tränar. Sen sover jag, vaknar upp och det är onsdag.

YAZ P-PILLER ÄR SKIT!

Publicerad 2009-11-02 21:39:23 i Reclaim the heart,

Ät dom inte! Ät inte YAZ p-piller! Äntligen har jag genom att läsa andras erfarenheter bekräftat mina egna! Humörsvängningar, trötthet, svårt att sova (ja de hör ihop), hjärtklappning, irritation. Extremt mycket av allt detta periodvis! Jag men du hör ju, det suger! För inte fasiken var jag sån innan. Nej, absolut inte. Googlar man på svenska sidor finns inte så mycket att läsa eftersom YAZ är relativt nytt i Sverige. Men desto mer finns att läsa om man söker på engelska...Om jag ska byta till något annat? Ja, såklart. /god natt. (Usch jag vill överhuvudtaget inte äta hormoner...snyft!)UTANFÖR DEN HÄR VÄRLDEN FINNS EN ANNAN.

Publicerad 2009-11-02 00:00:59 i Reclaim the heart,

Jag har sett den otaliga gånger. Den mest magiska av Bergmans alla filmer, Fanny och Alexander. Det är ett bra sätt av avsluta en helg på, ett bra sätt att gå in i måndag, måndag triviala måndag. Och det får mig att ifrågasätta om den där tavlan i mitt vardagsrum verkligen hamnade snett av naturlig andledning, eller av något annat, som jag inte vet. Inte än. Men helt plötsligt hängde den snett. Titta där sa B, så hängde den inte förr. Och det där som ramlade ner av sig själv? Vette tusan, kanske inbillar mig? Det kanske bara är en innerlig önskan om något jag inte kan ta på, om något mer.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela