ankis blogg - reclaim the heart

Du vet den där sommaraktiga feelingen?

Publicerad 2009-06-30 19:59:40 i Reclaim the heart,

Så sa min kompis M. Och jag vet precis. För mig blir den extra stark när gräset är så torrt att det börjar gulna och det ligger små uttorkade löv efter vägkanten, det påminner mig om Provence! Nu kan det verka som om att jag har en litet hus där och en tillhörande liten olivlund som jag blickar ut över när jag är där om sensommrarna. Men så är det inte. Jag har varit där en gång i mitt liv och klimatet vi har just nu i denna stund påminner mig om denna otroligt vackra plats i södra Frankrike. I framtiden: jag och en katt och en kväll och ett hus i Provence och en lokalt producerat vinflaska och ett hjärta fullt av minnen.


Se den torra jorden och den varma skuggan.

Gräsklipparränder.

Publicerad 2009-06-29 09:37:58 i Reclaim the heart,

Du vet, när någon har klippt gräset så det bildats spår i gräsmattan och så doften såklart, av nyklippt gräs. Jag såg sådana ränder idag genom bussfönstret och tanken slog mig, barndom, den lyckliga delen av den. Ljudet av en bandsåg, vattenspridare, getingar, humlor, och så de här blommorna som växer på en buske och liknar hjärtan. Syrener, hammockar som jag suttit i och fikat bullar, mariekex och blandsaft. Jag hoppas och tror att allt detta fortfarande sätter sin prägel på mig, för en sådan prägel kan bara göra gott.

Budskapet

Publicerad 2009-06-29 00:06:17 i Reclaim the heart,

Jag får budskapet att jag själv ska välja och inte låta, för att använda ett stort ord i bloggosfären, "livet" välja åt mig. Jag förstår skillnaden mellan de två samtidigt som jag kan tycka att de går hand i hand, alldeles bredvid varandra. Jag har en tryckande nervös känsla i magen. Jag hoppas den försvinner innan jag ska sova för om fem timmar och femtio minuter ringer klockan och väcker mig ur en vad jag befarar; näringsfattig nattsömn. Men helgen å andra sidan var vidunderlig; fotbadande i fontäner, sol, liv, rörelse och fullt av spännande möten med människor jag önskar träffa igen. Frågan är nu bara om jag aktivt ska välja det eller bara se hur det faller sig? God natt.Tror knappast att mina fötter kan ge mig svar.

Han går på månen nu.

Publicerad 2009-06-26 09:03:31 i Reclaim the heart,

Jag kunde inte sova inatt, inte för att jag på något sätt tror att det har med Michaels Jacksons död att göra, men ändå. Kanske är det ljuset som är för ljust? Och runt en så där noll fyra femtiofem klättrade en stor spindel med väldigt långa ben upp på min rosa sänghimmel som jag har köpt på danska netto för femtio spänn. Den är ful och kitschig med håller lyckobringande spindlar borta från min kropp. Jag är säker på att det var ett budskap om lycka, men rent fysiskt hade jag inte behov av närmare bekantskap. Tur att jag har en räddare i nöden som med mod kunde släppa ut den i frihet för alldeles på egen hand hade det inte varit hanterbart. Bussen till jobbet var soldränkt och varm och chauffören spelade radio med Jacksonlåtar, lite extra högt, kanske för att hylla; kungen av pop.

Han går på månen nu.

Publicerad 2009-06-26 08:48:56 i Reclaim the heart,

Jag kunde inte sova inatt, inte för att jag på något sätt tror att det har med Michaels Jacksons död att göra, men ändå. Kanske är det ljuset som är för ljust? Och runt en så där noll fyra femtiofem klättrar en stor spindel med väldigt långa ben upp på min rosa sänghimmel som jag har köpt på danska netto för femtio spänn. Tur att jag har en räddare i nöden som med mod kunde släppa ut den i frihet. Bussen till jobbet var soldränkt och varm och chauffören spelade radio, lite extra högt, för att hylla kanske; kungen av pop.

Sorry for posting pics on my braces.

Publicerad 2009-06-25 12:44:25 i Tandställningen,

Men jag är ändå lite stolt, för denna gång är tandställningen pyntad med turkost! Så fräscht det blir i den tropiska sommarluften! Övertandläkare Syliva har ännu en gång gjort ett utmärkt jobb i processen att få mina tänder att sitta där de skall och ja, det är en lång process. Men jag har tålamod och ute är det 28 grader i skuggan men jag sitter inne, jag jobbar ju.

Värme

Publicerad 2009-06-24 09:57:56 i Reclaim the heart,

Arton grader i skuggan visar termometern klockan sju på morgonen och jag tror nästan att jag befinner mig på en gata i Grekland. Det är märkligt hur vi kastas mellan graderna och det är radikala kast vågar man ju påstå, eftersom förra veckans morgontemperatur inte visade på mer än fem grader, ibland generösa nio. Men det får ju också den effekten att man lätt kan fantisera sig iväg i tankarna och faktiskt nästan tro att det är en medelhavsvind som drar förbi, för det verkar så osannolikt på något sätt att jag går i kortärmat så tidigt på morgonen.

En hyllning till de minsta de vackra de mest förbryllande små

Publicerad 2009-06-23 08:02:54 i Reclaim the heart,

Citatet kommer från Hudiksvall lokaltidning och är en rubrik på ett repotage som handlar om insekter, eller närmare bestämt skalbaggar. Inramade sådana på en utställning för att "hylla" dessa små. Och jag är nästan inte rädd längre, för här om dagen lyfte jag ut (utan redskap, med handen enbart) en relativt stor spindel som halkade runt på min diskbänk. Jag försöker se på dem som mina kompisar, då blir det mycket lättare. Jag vet, det låter flummigt, det är flummigt, det är sant.

Fågelvalpar.

Publicerad 2009-06-22 08:45:53 i Reclaim the heart,

Så här ser de ut! Och när man går runt en konstgjord sjö i en liten stad kan man riskera att bli nästan överfallen. För de tror att du har mat till dem, och har man inte det, som jag inte hade, då vänder de på klacken och går tillbaka till sjökanten och väntar på nästa förbipasserande.Birds with attitude.

Ha en vacker midsommarafton, det ska jag!

Publicerad 2009-06-19 10:00:47 i Reclaim the heart,

Idag är dagen då olyckliga familjer blir ännu mera olyckliga och de lyckliga dansar runt en fallossymbyl pyntad med blommor och blad. Och fylleslagsmålen, de beryktade, runt om i landet som tillsammans med rattfylla nästan blivit ett signum för denna högtid, kantas av en grön rik dräkt som är vänlig, så säger den vackraste psalmen från 1889. Det är midsommarafton, den mest romantiska av alla aftnar och den ljusaste natten av dem alla. Passa nu på att plocka alla dessa vackra, vilda blommor, för tiden går så snabbt , så snabbt. Du kan riskera att bli fartblind.

Här är bussmannen.

Publicerad 2009-06-18 16:02:31 i Reclaim the heart,

Detta är bussmannen. Bussmannen som kysste mig på handen av den enkla anledningen att jag pratade med honom! Han blir glad. Han älskar de nya bussarna som x-trafik har fått. Han är alltid först på bussen och sitter längst fram, det är hans plats och gud nåde den som skulle ta den! Hela hans dag skulle förmodligen krackelera likt gammalt tipex or whatever.
Här är han på g.

Kasta mat.

Publicerad 2009-06-18 14:52:03 i Reclaim the heart,

Don't do it. Gör det inte. Jag gjorde det nyss för att det inte var min mat. Det var jobbets mat och smöret var så smält att det liknade olja. Men likväl, jag får dåligt samvete. Kasta mat??!! Det gör man inte. I'm one holy saint. Amen. : )

Jag har tappat bort min empetre.

Publicerad 2009-06-16 11:34:16 i Reclaim the heart,

Men vet du, det gör inget. Jag vet inte varför att det inte gör något, och busschauffören kunde inte hitta den heller, vilket innebär att den helt enkelt har en ny ägare. Och det är en snygg platt svart och blank spelare från Samsung. Lyckliga Du som hittat den, massa bra musik ingår också! Enjoy it. Ibland är det så, man är lugn oavsett vad och hey!, det är ju bara en MP-3.

Attacken

Publicerad 2009-06-15 08:49:08 i Reclaim the heart,

Borta borta borta är solen, verkar ha fastnat bakom molnen.  Den vill inte värma oss mera och jag fryser vart jag än vänder mig. Nej, stämmer inte. Ibland är det varmt, mycket varmt trots snåla plusgrader. I morse, runt en så där 05.45, kristiligt tidigt med andra ord, när jag skulle hämta tidningen (lokaltidningen) som jag ändå inte läser, men envisas med att  tro att det är mysigt att bläddra i den på morgonen och det är det väl. Anyway! Måsmamman som vakar över sin lilla måsunge på min bakgård attackerade mig igen, flög så pass nära stackars morgontrötta mig, att jag var tvungen att springa för livet iklädd endast morgonrock och med tidningen som sköld över huvudet. What to do ? Återigen, jag är bekymrad. För henne och hennes lilla måsknytte. För regnet. För alla orättvisor, för allt och igenting.

Snälla dela oss inte!

Publicerad 2009-06-13 09:53:10 i Reclaim the heart,

Är det ett försök att tjäna lite mer pengar i dessa finanskristider, eller ett försök att få oss att äta fler bananer? Eller, är det verkligen så? Att de vuxit upp tillsammans, och att köpa en, är som att slita syskon från varandra?

Nu ska blodet flyta!!

Publicerad 2009-06-13 09:38:44 i Reclaim the heart,

Så skrek mamma mås och betedde sig som värsta vildvittran och flög två meter ovanför mitt huvud när jag gick ut på bakgården för att palla några blommor. Jag hade ingen aning varför, för det var ju knappast blommorna hon var rädd om och i min närhet fanns inget fågelbo eller annat som gör en mås mordisk. Men några timmar senare, när jag tittade ut genom fönstret så travade en leopardfärgad liten måsugen runt på gården. Vad har hänt? Har den ramlat ner från sitt bo? Hur ska detta gå nu då? Jag är bekymrad minst sagt

Den stundande framtid är din

Publicerad 2009-06-12 13:26:08 i Reclaim the heart,

Nu är alla studenter vackra och pirriga och står och hackar tänder för ute är det inte tjugo grader men tolv. Och framtiden är i morgon. Jag såg fem rörande söta flickor i studentmössor och benen fyllda av förväntningar. En annan satt på en bänk och var var klädd i svart klänning, lika vacker var hon som dom vitklädda. På mitt skrivbord står en bukett blommor dagen till ära.

Les papillions

Publicerad 2009-06-11 20:04:05 i Reclaim the heart,

Att vara så trött att man inte kan sova. Jo så kan det vara. Det är fjärilar. Därför. De tar så mycket plats när de slår med sina breda vingar att jag blir alldeles kantig av vimmel. Dch så hammaren som bankar och säger jobba jobba jobba. På köksbordet ligger två ostmackor i en igenimmad påse, varför? Sinnesförvirring! När man gör i ordning två mackor för att ta med sig till jobbet och glömmer dessa och istället beger sig hemifrån med hela brödpåsen i handväskan. Därför. Crazy!Så trist

Publicerad 2009-06-10 08:07:50 i Reclaim the heart,

Så att ingen endaste gummistövel får fotfäste i regnträsket och idag är alla trötta! Och alla får vattenplaning under sulorna och halkar, slår sig, eller så tar vinden fatt i alla färgglada paraplyer och flyger iväg med dem som varit olydiga. Nu gäller det. Om du kan, stanna inne hela dagen.

Patience.

Publicerad 2009-06-09 08:08:12 i Reclaim the heart,

Att förlita sig på att det som sker är det som skall vara. Ett stort pussel, en bit för varje dag. Och sen det här med att påverka men också att lyssna.  Se här så fina bilder man kan ta med en mobilkamera! Igår kväll lade jag blommor på fel grav, men vem var den själ som fick mina midsommarblomster?

DU FÅR SJÄLEN FÖR 49 :-

Publicerad 2009-06-08 19:45:03 i Qvinnan,

Visst är jag principiellt emot sabbotage av offentlig "interiör" etc. Men finnes det ett budskap i själva klottrandet som bör påvisas för människor och samhälle så tager jag av mig hatten och kanske till och med beundrar konstnärerna bakom verket. Här har några systrar i min lilla stad Hudiksvall gjort ett tydligt statement. Vad säger Du till det Gina?

Sverig.e

Publicerad 2009-06-08 08:22:25 i Reclaim the heart,

DK ni kan ställa er upp, ni vann ju! Sveriges nationaldag har ännu en gång passerat och jag fick denna dag till ära pröva något så spännande som björkvin. Och mat så god för att hedra vårat avlånga land som fryser från huvud till tå. Uppe på en stol stod B och med inlevelse förklarade hur hon motat ut en spindel ur lägenheten. Helgen har passerat, den var underbart givande, vacker.
Orkar inte.

Publicerad 2009-06-06 11:31:20 i Reclaim the heart,

Jag orkar ingenting just nu, är så himla seg precis, som en eltandborste som behöver laddas. Men timmarna går och jag har åtaganden, sociala sådana, men ändå, att lyckas få energi ur mig är som att försöka krama vatten ur en sten. Starkare kaffe, är det lösningen? Ny livsstil?

Ätstörning?

Publicerad 2009-06-05 23:16:29 i Reclaim the heart,

Nej kanske inte det, men jag får nog bara acceptera att jag för några veckor sedan hade ett kylskåp fullt med frukt och grönsaker i tron om att den sunda stilen trots allt vinner i längden om det vore en tävling mellan den och den osunda. Några veckor gick och jag blev tvungen att ge bort all min frukt till min fruktälskande mamma innan den började ändra färg och gå iväg av sig själv eftersom jag inte åt av den och föredrar att kalla mig själv för klimatsmat och sådana som oss kastar minsann inte mat. Numera består mitt kylskåp av en visserligen relativt kolhydratsfri kost, då jag denna vecka låtit mig inspirerats av den allra omiljövänligaste dieten av dem alla, nämligen; Atkins, men vi snackar alltså vitvaran fylld med nästan bara kolesterol! Och utöver ketchup och diverse andra standardvaror står ett gäng ölburkar och ölflaskor och trängs. Äckligt va?  Som om jag vore någon slags slitzdreglande ungkarl, ätandes chorizo och drickandes öl och tittandes på hockey varje kväll? Jag som nästan var vegan för ett halvår sedan! Jag kan inte bestämma mig och den gyllene medelvägen verkar trist att gå. Men nu är min halvdana Atkins över för denna gång och jag firade med den mest kolhydratsfyllda rätten som finns, och B:s underhållande sällskap. Säg mig, är detta vackert?

Gudars skymming! Bearnaisedipp!

Publicerad 2009-06-04 22:25:11 i Reclaim the heart,

Oh Herre Gud! Frälsaren har sträckt ut ett finger till oss arma i-landssjälar och bemödat sig med att skapa bearnaisedipp och ställt upp det på dipphyllan bredvid chipsen i mataffären! Jag tackar ödmjukast och är samtidigt lite stolt över att jag inte skådat nyheten för ens nu, det är bra tecken. För det innebär att jag inte smyger i chipshörnan särskilt ofta. Men detta måste ju bara testas!

Gråta

Publicerad 2009-06-04 22:05:09 i Reclaim the heart,

Några norska kvinnor föder barn i teve
får mig att gråta
mitt i soffan mitt i livet mitt i kvällen
innan natten.

Kyla

Publicerad 2009-06-04 08:07:30 i Reclaim the heart,

Fy fasiken säger jag bara! Inte nog med att det regnar issplitter känns det som, men bussen jag åkte med till jobbet var så kall att jag satt stel som en pinne hela vägen och bytte plats två gånger i hopp om att finna en varmare fläck och när det inte lyckades och det var för sent att skrika till busschaffören som satt i räkställning* och pratade i sin mobiltelefon, att höja värmen, försent eftersom vi snart var framme, övergick jag istället till att fantisera om att åka tillbaka hem och lägga mig under mitt varma politiskt inkorrekta duntäcke med en kopp te och bli liggandes tills imorgon. Men verkligheten är en annan; här sitter jag nu, visserligen med en kopp te, men ack så frusen och hoppas att detta valsande på tangeterna lyckas få mina stelfrusna fingrar någorlunda medgörliga så jag kan beta av dagens pappershög. Gud så inspirerande!* Framåtböjd som en kokt räka, ofta tanig.

Ibland lyssnar universum

Publicerad 2009-06-03 11:54:34 i Reclaim the heart,

THE LAW OF ATTRACTION heter det. Det du attraherar får du. Tänk på det!

 • Know exactly what you want.
 • Ask the universe for it.
 • Feel, behave and know as if the object of your desire is on its way (visualize).
 • Be open to receive it and let go of (the attachment to) the outcome.


 • Jag har attraherat några tankar/händelser angående min framtid. Och det är på väg. Tack.


  Just nu

  Publicerad 2009-06-03 08:26:05 i Reclaim the heart,

  Efter nio och en halv timmas sömn kan man vara annat än pigg som en lärka? Äntligen! Jag har sett ett litet hus vid en liten sjö i närheten av lilla Hudiksvall. Jag tänker, fantiserar och drömmer. Vad vill jag? Luften är så kall nu efter den nästan tropiskt varma helgen att jag har min fodrade jacka på och håret är så blont att jag får en liten chock varje gång jag ser mig i spegeln!

  Så här vill jag bo.

  Publicerad 2009-06-01 18:58:21 i Reclaim the heart,

  Så här vill jag bo. Som i detta stenkast från Gävle centrum. Kanske inte just Gävle, men ändå. Förstår Du? Det är Lotta på bråkmakargatan över hela området. Och så är det något jag längtar efter, måste ha, men kan inte komma på vad? Men jag tänker på det hela tiden. Hela tiden och det går inte en minut utan.

  I never been blonder

  Publicerad 2009-06-01 18:28:00 i Frisyrerna,

  Popcorner i Gävle rockar och kommer med kreativa idéer och personalen har snygg stil så det är bara att säga; gör vad du vill med mitt hår, det ligger i dina händer! Smile!

  Är du på dåligt humör? Ta på dig din finaste hatt och plocka blommor!

  Publicerad 2009-06-01 18:13:08 i Reclaim the heart,

  Det gjorde jag igår och det hjälpte och koltrastarna i skogen sjöng så rationellt att jag blev alldeles klar i bollen! Fan säger jag bara, vilken brist jag har på det där; skog och sånt. På vägen hem kom jag på att jag är en sådan som plockar upp papperslappar som ligger och skräpar på gatan. Man vet ju aldrig, det kanske står skrivet något viktigt. Från någon som menar något! Den gula singelblomman blomman hittade jag på vägen, alldeles kastad, mycket passande till temat ju.

  Om

  Min profilbild

  anki

  Jag tror på ett liv före döden.

  Senaste inläggen

  Kategorier

  Arkiv

  Prenumerera och dela