ankis blogg - reclaim the heart

Se Nunnan ikväll!

Publicerad 2009-01-28 17:06:38 i Reclaim the heart,

Jag uppmanar alla i hela Sverige, och alla andra som har tilgång till Kunskapskanalen, att se den guldbaggebelönade dokumentären Nunnan ikväll kl 21.05. Den är väldigt intressant och skildrar ett mycket dramatiskt livsval taget av en ung tjej i Sverige. It's a must seeeeeeeeee!!Det är intressant hur man kan vara såå troende! Fascinerande!
Och att det fanns så stränga klosterordnar i Sverige visst jag inte!

Naturligt att dricka mjölk säger dom ju

Publicerad 2009-01-19 09:30:26 i Reclaim the heart,

Jag kan inte låta bli att ännu en gång ifrågasätta varför vi dricker mjölk? Varför gör vi det? Vi är ju den enda arten som dricker mjölk i vuxen ålder, och dessutom kommer mjölken från en annan art. Vi börjar våra liv, med att dricka vår egen arts mjölk för att sedan, resten av livet dricka komjölk. Säg mig, är detta naturligt? Ja, naturligt som förekommande fenomen i det samhälle vi har skapat, men ur biologisk synpunkt då?


Det är alltså kossornas graviditetsdia vi svampar i oss. Jag tar det igen. Kornas bröstmjölk. Kalvarnas diasuck. Kalvarna som är kossornas bebis. Deras mjölk är det. Som vi dricker! Kom inte till mig och säg att det är natuuuuuuurligt. Man behöver inte ens ha en hjärna för att räkna ut att det är precis motsatt naturligt - det vill säga; ooooooonaturligt. Ja men visst är det så! Det var väl inte tänkt från allra första början att människorasen skulle snutta kalvdi??? Eller var det? För er som tror på skapelseberättelsen i bibeln, var det så det var tänkt? Näääää, var det?

Och för oss andra som på något sätt försöker tänka en smula logiskt när det kommer till frågeställningar som tyvärr magkänslan, och dess annars så goda förmåga att guida en rätt, är tvungen att ge vika för logikens sans. Här är det förnuft som gäller. Rent och sunt förnuft. Skala bort allt du hört, allt du läst och strunta för Guds skull i att vi har druckit mjölk i alla tider. Det hör liksom inte hit! Frågan är alltså, är det egentligen så bra för oss att dricka mjölk? Hur skulle vi må om vi inte drack mjölk? Vi kanske skulle vara vansinnigt vackra allihopa?
Är bilden talande?

Att ha tandställning...

Publicerad 2009-01-18 15:29:01 i Tandställningen,

...kan ibland vara en riktig killer! Som tex när man är sugen på hårdbröd med Kalles på, för mjukt bröd med Kalles på är absolut inte detsamma, och nej, hårt bröd och tandställning är inte en bra combo. Heller inte spenat för den delen, det ser inte klokt ut, och det är helt otroligt hur spenattrådar kan nästla in sig i rälsen. Chokladkakor, sådär att bara bita rakt av, är heller inte en bra idé. Senast jag gjorde det så åkte tråden på sniskan. Jag vill påstå att jag är beroende av speglar och tandpetare när jag ska äta. Alltså inte under tiden, men efteråt...Men annars går det fint...Jodå. Ett år till ska man väl stå ut med...

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela