ankis blogg - reclaim the heart

Status:

Publicerad 2011-02-27 11:48:37 i Qvinnan,

Tycker om sig.

Det har hänt något. Det handlar om någonslag acceptans av jaget. Det är en skön känsla. En befriande känsla. Jag har bytt storlek. Det är inte jag som är för tjock för byxorna men byxorna som är för små för mig. Fatta! Fatta, att fatta det på riktigt. Det är fan i mig stort. Det hjälper att välja sida, att affirmera männsklighet och kärlek, för i slutändan är det det det handlar om. Kundet inte låta bli; det, det, det.

För vi kan. Vi vet vad kärlek är, var och en av oss. Det är hjärtat som flaggar, tänker; det här är inget att vara rädd för.

Vemodigt

Publicerad 2011-02-25 18:12:37 i Galleriet,

Nu räcker det. Jag har en massa längtan som frysit fast och kreativitet som vill ut. Men den ligger begravd under snön och det är vemodigt. Ja, faktiskt. Vädret bekommer mig så pass mycket. Jag borde bo i ett varmt land. Borde. Eller också inte.
(Bilden tog jag häromdagen.)

Den goda människan

Publicerad 2011-02-23 06:34:35 i Reclaim the heart,

Det finns faktiskt dem som på riktigt undviker att hälsa på städerskor. För att de är finare än städerskorna och det stämmer ju. Jesus blir säkert skitglad han, däruppe i sin himmel.

Så får du magen alla vill ha

Publicerad 2011-02-21 09:51:20 i Qvinnan,

Stötta dem inte med din vacklande självkänsla. För dom äter upp den och växer sig stora på din bekostnad. Nej, sträck på dig och inse ditt eget värde. Vad ska du med magen till som alla vill ha? Magen som alla vill ha. Magen. Alla vill ha den magen. Du med och jag med. Det är något jag inte förstår här. När jag skalar av alla kletiga påbud som riktas mot mig så fort jag går utanför dörren eller slår på tv:n, alla budskap om att jag inte duger som jag är, då slår det mig att allt som oftast är min föreställning om vad skönhet är inte min egen. Jag har, precis som många av mina medsystrar, blivit lobotomerad, radiostyrd, förblindad och kidnappad för att tro att jag behöver se ut som en barbiedocka för att duga. Att jag inte duger som jag är. Att jag måste ändra på saker och ting. För att passa in. Varför? Passa in i vad då? Vilken lag vill jag spela i och vad vad spelar vi om? Vad är vinsten? Kärlek? Men är det kärlek, att bli vald på de premisserna?

 

Det är själen jag betalar med, det är mina fria tankar och min egen vilja som får ge vika när jag är egentligen bara vill vara fri och leva utan samhällets trånga korsett som inte tillåter mig att andas.

 

Därför, brukar jag numera alltid fråga mig två gånger. Vill jag det här? Innerst inne? Magen som alla vill ha? Delar jag den drömmen? Jag måste blunda och fråga mig åter igen. Och för det mesta är svaret nej. Då visar det sig att jag har en egen uppfattning om vad skönhet är, att jag under tvångströjan har ett hjärta som bankar och inget hellre vill än att bli lyssnad till, att jag inte vill jobba mot mig själv, ingen bestraffning i form av tankar som kränker min egen kropp. Förstår du? Kränka sig själv och låta sig kränkas av skönhetsdiktaturen? Och det på bekostad av vad? Av min frihet. Nej tack, det är det inte värt.

 

Inspiration till vad då?

Till dåligt självförtroende?

Till att jämföra sig med andra?

Jämföra sig med ett av samhället konstruerat ideal.

 

Ett litet uppkast om vädret

Publicerad 2011-02-15 15:02:53 i Reclaim the heart,

När det är så kallt att alla begynnande vårkänslor återigen har gömts i vass snö vill jag helst stanna under täcket hela dagen. Usch säger jag! Vädret bekommer mig i allra högsta grad. Jag kan inte vara mig själv när sladden till min MP3-spelare fryser till en stel pinne utomhus. Då bor jag i fel land. Jag vill ju vara glad och avslappnad mest hela tiden. Men det är till synes omöjligt när man fryser under huden hela tiden, också inomhus.

fy fan

Publicerad 2011-02-13 21:50:22 i Qvinnan,

Krafttag nu för att störta det italienska manschovenist-svinet! Jag är säker på att det går. Tänk om kvinnor över hela världen kunde förenas i en enda stor aktion mot patriarkatet. En dag kanske! För jag är säker på att vi vill.

Hon skriver;

Publicerad 2011-02-09 12:33:38 i Reclaim the heart,

"Lika bra att vara förberedd på livet så man slipper leva det".

Att vara förberedd. Värja sig. Skydda sig. Blunda. Inte vara sårbar - för visst fan gör det ont att visa sitt riktiga jag! Det är ju därför barn gråter på ett annat sätt än oss. Och skrattar. Deras själar är fria ännu ett tag. Tills de lär sig att tygla den, och det gör de för det mesta. Inte känna för mycket. Inte ifrågasätta. Vara förberedd in i minsta detalj. Ducka för förändringar. Fälla upp paraplyet. Förbredd! Förbedd! Förberedd! Handla, handla och handla och låsa in sig med alla varor i skyddsrummet, om kriget skulle komma och det kommer, sånt vet man. Inte låta sig svepas med, aldrig någonsin utan att noga ha begrundat innan. Inte tänka; min tid här är begränsad. Inte sätta saker och ting i perspektiv. Alltid samma. Alltid samma svar, utan att egentligen veta om det är sant.


Hon skriver också:

"Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är".

Och jag tänker. Ja, tänk om du gjorde det. Tänk om du satsade på den du är, istället för på din dåliga självkänsla. Jag lovar dig, du kommer inte att tänka, när du ligger på din dödsbädd; Jag borde ha bantat lite mer, jämfört mig mer med andra, jobbat lite mer, älskat mindre, tagit färre risker och begränsat mig mer.

Men visst det kostar på. Någonting får man betala med. Med sig själv. Med sin värdighet tror någon. Ingen ska se mig gråta. Något kanske naggas i kanten av att du är den du är och visar dig sårbar. Kostar att säga; jag älskar dig, att blotta sin hals. För hungiga rovfåglar flyger ovan. Bäst att huka. Huka och kuva.

Nej. Inte alls. Det finns inget att huka för för. Endast imaginärt i dina tankar. Och tankarna äger ingen utom du.

11:49

Publicerad 2011-02-09 11:50:54 i Reclaim the heart,

Jag har blodat ner tagentbordet. Inte av ivriga skrivande fingrar utan bara av hacket från en kniv. Jag skar mig i det yesiga diskvattnet igår. Så nu är mellanslagstangenten blodig. Inget plåster hemma. Plåster införskaffas nästa gång jag är på Ica Maxi och blodet ska torkas bort. Just nu är jag ledig. Jag har jobbat imorse, är ledig nu, och ska jobba lite ikväll igen. Jag är trött. Läser Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer, dricker kaffe och äter en smörgås med mycket smör under den bredbara leverpastejen. Det ansågs fel när jag var yngre, att ha kladdigt smör under ett redan kladdigt och fettigt pålägg. Men nu vågar jag.

Vargtimmen

Publicerad 2011-02-09 05:57:50 i Reclaim the heart,

Den så kallade vargtimmen, timmen mellan dag och natt, klockan fyra tappar all sin mystik när man vaknar i den och inte kan somna om.

Today

Publicerad 2011-02-07 09:41:32 i Drömmarna,

Idag är en sådan dag. Trots att solen inte skiner. Men jag kan höra bilarna på vägen utanför, och att fåglar med största sannolikhet har något viktigt att berätta. Jag drömde att jag fick tvillingar! Sen förvandlades bebisarna till tre hamstrar som jag vaktade med mitt liv. De var så fina och hela tiden oroade jag mig för att de skulle sluta andas. Sen vaknade jag.

Rabbits

Publicerad 2011-02-05 18:25:46 i Galleriet,

Hittade tre små vita porslinskaniner med rosa runt ögonen på loppis idag. Lite antik känsla över dem och passar perfekt på hyllan under badrumsspegeln. Très chic.

Vem var Jesus pappa egentligen? Och att Gud är en man.

Publicerad 2011-02-03 22:41:48 i Qvinnan,

Nu vet jag. Till alla er som tänkt att Gud möjligtvis kan vara kvinna. Det är omöjligt. Gud är man eftersom Jesus redan har en mamma, Maria, (som förresten blev gravid genom en våldtäkt eftersom hon ju aldrig skulle vara otrogen mot Josef). Så då kvarstår frågan; är ängeln Gabriel Jesus pappa, eller har han två pappor? Josef OCH Gabbe? (Och sånt verkar ju inte riktigt vara bibelns grej). Eller har han till och med tre pappor??? Jesus är ju Guds son?! Nä' nu blir jag virrig! Så om Gud skulle vara kvinna så skulle alltså Jesus ha två mammor istället vilket skulle göra både Maria och Gud lesbisk och det tror jag knappast eftersom bibeln, som sagt, är emot homosexualitet. Och bibeln är ju Guds ord. Hm, snurrigt det där!

Om artikeln

Publicerad 2011-02-03 21:15:02 i Qvinnan,

Ja alltå, det är ju jättesvårt att skriva en granskande artikel om porr. De sexuella preferenserna är ju högst individuella och jag dömer sannerligen inte ut det som håller sig inom lagliga ramar. Och sex och erotik ska inte skambeläggas för Guds skull! Det har det gjorts tillräckligt ända sedan Eva åt äpplet.

Men det är mer komplext än så.

Ska kvinnor verkligen framställas som objekt som inte äger sina kroppar i så hög grad att det kan likställas med misshandel? Året är 2011 och parallellt med att vi på olika fronter jobbar för jämlikhet så blir porren bara mer och mer extrem och det på kvinnors bekostnad. Även männen får betala.

Det ska min artikel handla om.


(Bilden jag tagit.)

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela