Bröd utan mjöl


Baka bröd utan mjöl? Går det? JA.
Det här brödet är gott och nyttigt och lätt och roligt att baka.
3 dl krossat eller helt linfrö
3 dl sesamfrö
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1 ½ tesked örtsalt
1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
4 dl hackade paranötter
250 g kesella 10% fett (en burk)
6 ägg
3 dl sesamfrö
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1 ½ tesked örtsalt
1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
4 dl hackade paranötter
250 g kesella 10% fett (en burk)
6 ägg
Mixa alla torra ingredienser förutom kryddor och de hackade nötterna med mixerstav.
Blanda i nötter, kryddor och de blöta ingredienserna. Blanda väl.
Klä en brödform med bakplåtspapper (obs! viktigt!) och fyll den med brödsmeten.
Jämna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter. (70 min räckte i våran ugn).
Klä en brödform med bakplåtspapper (obs! viktigt!) och fyll den med brödsmeten.
Jämna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter. (70 min räckte i våran ugn).