ankis blogg - reclaim the heart

Kråkkraxet

Publicerad 2011-08-28 09:58:53 i Reclaim the heart,

Vaknar upp efter konstiga drömmar som handlar om att uteslutas från sammanhangen. Det är väl min egen rädsla antar jag. Jag undrar varför kråkorna kraxar särskilt mycket när det är mulet ute? Som idag. Hur melankoliskt det egentligen låter, som om någon har dött och detta vill de berätta om. Är de aldrig glada och nöjda? Måste de alltid sjunga ut sina miserabla tankar?

Förmiddagen

Publicerad 2011-08-27 10:39:59 i Reclaim the heart,

Mitt egetbakade bröd och kaffe. Idag är det en sval och mulen dag. Snart ska jag rulla köttbullar i mängder eftersom vi får långväga middagsbesök. Hela vägen från Hawaii. Det kommer en hawaiiansk liten prinsessa och hennes mamma och även mammans mamma, (som bor i Sverige).
Nu har drömmarna antagit en annan form. De blandar upp sig med oro för allt för tidig förlossning. Igår natt föddes tjejerna. Jag vaknade mitt i natten av att det hade startat. Visst, det kan hända men jag tror de håller sig kvar därinne ungeför 9 veckor till. Nio veckor, sen är jag mamma resten av livet! Det är ingen dröm, det är sant.

SY, inte köpa...försöka åtminstone.

Publicerad 2011-08-26 12:32:34 i Tvillingarna,

Snälla ge mig lite energi. Jag vill nämligen sy en amningskudde. SY, inte köpa...försöka åtminstone. Samt att jag är hungrig, samt att jag är tröttare nu än nyss, och att jag får ont i lungorna när jag äter, eller när jag sitter för länge. Det är bebisarna. Bebisarna som börjar trängas därinne! De rör sig och sparkar och kommunicerar med både med mig och varandra. Jag kan verkligen inte, inte förstå att jag har två små människor i min mage. Det är svindlande.
Graviditetsvecka 28. Ligger på en ljummen och avbefolkad strand på västkusten tillsammans med min sambo. Han badar, jag ser på. Plockar några snäckor och andas salt luft. Förmodligen den sista resan innan leveransen. Börjar bli så framtung, flåsig....ja listan kan göras lång.

Bara hittar på

Publicerad 2011-08-15 02:40:12 i Reclaim the heart,

Vi är lugna. Har ingenting att oroa oss för. Känner inte katastroferna stå uppradade bakom nästa hörn. Det finns förresten inga hörn, världen är rund. Vi tror inte på hörn, de är vassa. Men måste ändå gå ut mitt i natten och andas under stjärnorna för att få luft i lungorna som inte fungerar om vi inte räknar. Ett, två, tre. Vi tror inte ens på universum. För ingen kan bevisa det tillräckligt bra. Ingen bevisar. Inget bevisar. Jag är lugn, jag tror inte på någonting. Inte ens på Dig, för du är inte heller bevisad. Om du bevisar ska jag tro har jag sagt. Jag lovar att jag ska kasta min gloria till käftarna om du vinner.

Jag är hon

Publicerad 2011-08-15 02:17:05 i Reclaim the heart,

Hon som tror att när väl inspirationen väl kommer så sitter man där trollbunden i ett långvarigt ögonblick och bara skriver. Att det ska vara som i trans. Som en sömngångare mitt i natten, eller en marionettdocka. Svårt att bara göra. Väntar först. Trots att hon ser nästan allt i varje ögonblick, och i varje blick. Vet att det finns en historia i varje andetag hos alla människor hon möter. Att kassörskan händer döljer en hemlighet, att havet sjunger om våren när isen brister. Har ett eget språk. Hon är jag. Men tiden går och jag skissar alla dessa historier i huvudet men aldrig sätter jag mig ner, nästan aldrig, och skriver ner dem. Varför inte?

Jag kan verkligen höra skillnad

Publicerad 2011-08-11 12:20:42 i Reclaim the heart,

Jag kan höra på bilarna utanför sovrumsfönstret vilket väder det är och om det är tidigt på morgonen eller senare. Man hör verkligen om de är på väg hem från jobbet och till jobbet. Motorljudet till, är så målinriktat och rakt på, medans från-ljudet är matt och strömliknande, vi åker i kö, vi är trötta vi ska hem, vi har bråttom faktiskt. Och tidiga sommarmornar-motorljudet. Nu är vi på väg till stranden. Då hör man alltid gruset knastra mellan däcken och asfalten.

Engelskt

Publicerad 2011-08-11 12:10:23 i Reclaim the heart,

English breakfast idag. Eggs, bacon and a slice of toast. Lyssnar på Unni Drougges program om mäns sexualitet - viagra borde förbjudas på radio 1. 15 grader ute. Hösten är här. Hej då.

Beauty is...?

Publicerad 2011-08-06 15:10:24 i Qvinnan,

A true story.
Då är det fan och med mer moralisk med barn som arbetar. Än detta. Än denna ödeläggelse av en människas sanna väsen.

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela