ankis blogg - reclaim the heart

Tidstjuven

Publicerad 2011-03-28 06:04:19 i Reclaim the heart,

Tid är en bristvara har jag hört. Det är en raksträcka tills nästa dag, samhällets pulsklocka på ditt hjärta. Det är en evig kamp mot klockan och dessutom, sorligt nog, klassas tid som pengar. Hur ska man egentligen hinna allt som man vill och borde göra?

Tänk dig, en familj på fem personer, två föräldrar och tre barn. Tänk dig när de kommer hem från sina respektive dagupphällen, dagis, skola och jobb. Hur ska de hinna umgås? Maten ska lagas, det skall skjutsas till fotbollsträning, och förberedas inför nästa dag.


För att inte tala om den tid som rättvist skall fördelas framför tv:n. Eller förresten, de flesta familjer har idag fler än en tv-apparat vilket gör att Hockeykväll och Idol inte alls behöver orsaka kollision på grund av samma sändingstid. (Eller något annat informativt som nu kan tänkas konkurrera om din uppmärksamhet). Det finns så mycket där i teven som måste ses och när man dragit sina dagliga bördor i mål är tv-tittandet det ultimata sättet att varva ner på (?). Det kanske går en si så där, två-tre timmar varje kväll. Ibland fyra. Det blir lätt så när den platta och dyra 40-tummaren står och gör sig påmind och bedyrar familjens status. Klart man har platt-tv! Och den ska vara stor. Helst 60-tum. Titta vad vi kan!

Men vad skulle hända om familjen bara för en kväll lät glömma sin tv? Om de täckte den med ett vitt lakan likt en möbel i ett dödsbo. Vad skulle de göra istället? Prata?


Det verkar paradoxalt på något sätt, att vi i  dagens maskinella och halvfabricerade samhälle där vi dekorerar våra Mio-inspirerade fondväggar med budskap om att Fånga Dagen eller Amor Vincit Omnia (kärleken övervinner allt), har så lite tid och att vi är så stressade när det i själva verket handlar om att prioritera rätt. Så jag tänker fortsätta att tro att stress och tidsbrist är mer eller mindre självförvållat tills någon kastar ut teven och bevisar mig motsatsen.
Eller så är det bara jag som har fått Carpe Diem helt om bakfoten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

anki

Jag tror på ett liv före döden.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela